Deel dit artikel
-

Pricewise neemt wankelend Hoyhoy over

Vergelijkingssite Pricewise neemt per direct concurrent Hoyhoy over van de Britse verzekeringsgroep BGL Group. Pricewise en HoyHoy blijven zelfstandige merken.

BGL wilde niet verder met Hoyhoy.nl omdat er onvoldoende rendement was. Men was al gestopt met brand advertising. De toekomst voor het Haarlemse bedrijf leek erg onzeker. Er werken 65 mensen in Haarlem.

Pricewise realiseert met de overname een substantiële schaalvergroting. Pricewise zegt in Nederland marktleider te zijn op het gebied van energie en nummer 2 op het gebied van verzekeringen. De nummer 3 is Hoyhoy.

‘Een buitenkans, die we niet mochten laten lopen’, zegt Niels Brölman, directeur van Pricewise. ‘Met de kennis en technologie van Pricewise zijn we in staat HoyHoy een impuls te geven. En door synergie-effecten kunnen we het serviceniveau voor onze bezoekers en klanten op een nog hoger niveau leggen.’

Pricewise zal wel kritisch kijken naar de marketing en communicatie van HoyHoy. De vergelijker kreeg al eens een Loden Leeuw voor irritante reclames. De mammoet komt niet terug op televisie en verdwijnt van de website, zegt Brölman. ‘Het is de bedoeling om HoyHoy weer meer in verband te brengen met de ‘core business’ verzekeringen, zoals in de tijd dat de vergelijkingssite nog Verzekeringssite.nl heette.’

Pricewise.nl werd in 2006 opgericht door Hans de Kok (37) en Niels Brölman (39). Doel was het inzichtelijk maken van prijzen en inhoud van verzekeringen en energiecontracten. Het bedrijf telt 65 werknemers.

HoyHoy werd in 1999 onder de naam Verzekeringssite opgericht door Erik Hordijk. In 2012 nam de Britse BGL Group Verzekeringssite over en doopte de vergelijkingssite om naar HoyHoy.

Deel dit bericht

3 Reacties

Arne

Zat eraan te komen nadat ze alle TV-commercials al opgeschort hadden. Ik denk dat de hele ‘branding’ van Verzekeringssite.nl naar HoyHoy geen goede stap geweest is…

overstapper

vaarwel luiaard..

Vergelijken

De commercials ga ik zeker niet missen. In ieder geval heeft independer er nu een gelijkwaardige concurrent bij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond