Deel dit artikel
-

Prodi introduceert eEurope

Hoewel de kosten voor betalingen de laatste tijd omlaag gaan, is er nog
altijd geen duidelijke betaalmethode over het web voor kleine bedragen. IBM
en Compaq presenteren daarom nieuwe systemen voor kleine betalingen. Micropayments moet een 'click & pay' toepassing worden.

Het initiatief richt zich op tien gebieden die klaar gemaakt dienen te worden voor de nieuwe informatie-economie, waaronder het onderwijs en de gezondheidszorg. Volgens Prodi kan Europa op deze manier de sprong naar een nieuwe tijd leiden. 'We hebben al succesvol de Euro ingevoerd, dus waarom kunnen we niet samen een Internet-Europa opzetten?', aldus Prodi.

Als meest belangrijke punten noemde Prodi de digitalisering van het onderwijs, en de inzet van moderne technologie in de gezondheidszorg en transportdiensten. Ook moeten burgers makkelijker online toegang krijgen tot overheidsdiensten.

Door de plannen dient Europa digitaal bewust te worden, waardoor er een ondernemerscultuur kan ontstaan, denkt Prodi. Volgens hem moeten de kosten voor Internet omlaag, dient er duidelijke regelgeving omtrent e-commerce te komen en moet het gebruik van smartcards uitgebreid worden.

De Fin Erkki Liikanen, commissielid voor ICT-beleid, vindt dat er geen tijd te verliezen is. 'Er is geen tijd om plannen van de afzonderlijke lidstaten af te wachten. We moeten op gelijk niveau met de VS zien te komen.' In de VS hebben Internetondernemingen al voor 2,3 miljoen banen gezorgd. Als belangrijke markten voor Europa noemt Liikanen de mobiele communicatie en digitale televisie.

De eEurope-plannen worden voor goedkeuring aan de lidstaten voorgelegd tijdens de EU-ontmoeting in Lissabon, in maart 2000.

Bron: News.com

Deel dit bericht

1 Reactie

Richard Lamb

eEurope is een 'wassen neus'.Het lijkt niet veel meer te zijn dan het leggen van een accent.De nationale overheden moeten eEurope namelijk grotendeelsinvullen met eigen gelden… Richard LambE-commerce.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond