Deel dit artikel
-

Provider Starlink volgende maand uit bèta

De provider van breedbandinternet vanuit de ruimte Starlink komt volgende maand uit de bèta testfase.

Voor de eindgebruiker zal dat mogelijk weinig merkbare gevolgen hebben. Bij Starlink zelf kan het de markering zijn die het einde aangeeft van een lange tijd van technische testen en optimalisaties aan het netwerk.

Iets dat toekomstige abonnees wel merken, is dat de prijs van de satellietschotel, liefkozend Dishy genoemd, omlaag gaat. Dat hangt samen met het opvoeren van de productie naar pakweg vijfduizend per week.

Afgelopen weekend zei topman Elon Musk, die Starlink exploiteert via ruimtevaartbedrijf SpaceX, dat de bètaperiode bij Starlink volgende maand eindigt.

Vorige week lanceerde SpaceX voor Starlink nog 51 nieuwe satellieten. Dat brengt het totaal op een kleine achttienhonderd. Uiteindelijk moeten dat er duizenden worden.

Starlink positioneert zich als breedbandprovider met een wereldbereik voor gebieden waar anders geen vast internet zou zijn. Dat zijn de meer afgelegen gebieden. De maandprijs van honderd dollar zou zeker in Nederland niet kunnen concurreren op de breedbandmarkt.

In de VS mag Starlink een miljoen ontvangers verkopen. Het bedrijf claimt dat het zeshonderdduizend orders heeft ontvangen. Er zijn honderdduizend terminals verscheept.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond