Deel dit artikel
-

Q-go sluit tweede financieringsronde succesvol af

Zoekmachine Q-go heeft in een tweede financieringsronde 12 miljoen euro opgehaald. Ook de Nederlandse ASP Anachron kan voorlopig verder: Van NIB Capital en Residentie Investments ontvangt het bedrijf zeven miljoen euro aan kapitaal. Beide bedrijven willen hun positie in Europa versterken.

Bij Q-go.com zijn drie aandeelhouders verantwoordelijk voor de 12 miljoen Euro: Prime Technology Ventures breidt haar reeds bestaande participatie uit, NIB Capital Technology Partners en het Amerikaanse Argo Global Capital zijn nieuw. Het geld zal aangewend worden om marketing en sales uit te breiden, en voor de roll out in een aantal Europese landen.
Daarnaast zal een deel worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van de in eigen huis ontwikkelde taaltechnologie. Hiermee wordt het mogelijk om elektronische informatie te ontsluiten.

Ilja Bobbert, Managing Partner van Prime Technology Ventures, ziet de zoekmachine in de toekomst als "één van de toonaangevende Europese bedrijven in de customer care markt". Inmiddels werken er veertig mensen bij Q-go,verdeeld over kantoren in Amsterdam, Bonn, Berlijn, en Barcelona.

Anachron wil de facturering van bedrijven verzorgen via het internet. Op deze manier kan er flink bespaard worden, aldus het bedrijf. Het geld van de tweede financieringsronde, ruim een jaar na de oprichting, zal gebruikt worden om Europees uit te breiden. CEO Kristin Russel: "Dankzij deze financiering kunnen wij onze groei doorzetten en daadwerkelijk een pan-Europees bedrijf worden. Wij beschikken nu over de middelen om binnen een strak tijdschema onze technologie verder te ontwikkelen en onze ambitieuze marktstrategie in te zetten"
Volgens Charly Zwemstra, Partner van NIB Capital Technology Investments, kan Anachron marktleider worden in de e-billingmarkt. De andere investeerder is Residentie Investments

Deel dit bericht

6 Reacties

Gijs Barends

Na al het geklaag over moeilijk te krijgen financiering en faillissementen van dotcoms, blijkt dat goede ideeen waarmee geld is te verdienen, uitgevoerd door slimme mensen wel vertrouwen krijgen. Gefeliciteerd!    

Ed

Zeker een toeleverancier van die jongens?Ed

Herman Wolswinkel

Q-go is op zichzelf helemaal niet zo'n denderend goed idee: een Nederlandse kopie van het Engelstalige AskJeeves.com.Het is niet meer dan logisch dat de heer Barends positief over Q-go is. Op de website van Barends (www.medialand.nl) staat: "Medialand.nl verzorgt de mediaplanning en advertentieplaatsing voor Q-go.nl." Voor cliënten heeft Barends wel een goed woord over.

Stijn

Ik vind de applicatie van q-go ronduit een aanfluiting. Een voorbeeld: ik ben een vliegerfanaat en ik stel in q-go de vraag: "wat is de beste vliegersite?" Ik krijg vervolgens de meest belachelijke antwoorden als: "hoe serveer ik mijn wijn" en "de geschiedenis van Nederland in de jaren 1750-1850". Alsof je met een schizofreen persoon aan het praten bent. Onbegrijpelijk dat een dergelijk waardeloos produkt zo'n bedrag kan ophalen. Ik ben trouwens benieuwd naar de bezoekersaantallen in de q-go website. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit aanzienlijk zal zijn; iedereen die een keer q-go gebruikt komt daar toch nooit meer terug? Ook benieuwd waar ze geld aan denken te gaan verdienen. Met banners alleen zullen ze het niet redden en licenseren van een dergelijke lousy applicatie zal ook geen zoden aan de dijk zetten. Het geld verbranden zal daar nog wel een tijdje doorgaan en dan kunnen we vervolgens weer een onderneming aan de dot com graveyard toevoegen. Weer miljoenen door de plee gespoeld… Iemand die als nuchtere outsider tegen de dotcom branche aankijkt begrijpt hier toch helemaal niets van.

Hans Duivenvoorden

Goed gejat is nog altijd beter dan slecht verzonnen. Met een goede strategie en de uitvoering daarvan (maw focus) kun je gewoon financiering binnen halen. Lijkt me een goed en snel groeiend bedrijf in een goede markt(niche). Hans Duivenvoorden

rob

hahaha, valt mijnheer Barend even flink door de mand! Reactie op Stijn: Het is Q-go blijkbaar wel gelukt om hun wanproduct te licenseren, kijk maar eens op favoriet.nl (nog een wanproduct). Grappig detail: Q-go wordt hier aangeduid als Orakel! -> orakelen volgens de Van Dale: Raadselachtig spreken!! Klopt wel. Groetjes, 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond