Deel dit artikel
-

Quisma met nieuw platform voor adverteerders

Performance based marketingbureau Quisma neemt nieuw advertentieplatform in gebruik. Acties met SEO, SEA, affiliatemarketing en display worden daarin als geïntegreerd geheel aangestuurd.

Het nieuwe systeem neemt enerzijds handwerk weg en stelt Quisma anderszijds in staat om onderlinge effecten tussen de mediakanalen te zien en daar campagnes op bij te sturen. “Als je search en display combineert, dan vind je efficiencies. Immers, display heeft invloed op search. Je zou je searchuitgaven kunnen verlagen, zo twintig procent budget besparen en toch het beoogde resultaat halen.”

Ulke Verkerk legt uit dat het nieuwe systeem ook de conversieattributie goed in beeld kan brengen.

Het nieuwe systeem is ontwikkeld bij het technisch hoofdkantoor in Duitsland. Het wordt nu uitgerold naar alle Duitstalige landen, Nederland, Engeland, Spanje en Italië.

“Toen we een systeem als dit zochten, bleek er niets voorhanden. Er is wel technologie die multichannel monitoring, tracking en optimalisatie ondersteunt, maar die zijn meestal vanuit een bepaald expertise uitgebouwd. Wij willen flexibel met alle kanalen kunnen omgaan en kozen ervoor het zelf te bouwen. Daardoor ben je bovendien niet afhankelijk van de roadmaps van technische leveranciers. We kunnen nu platformonafhankelijk media inzetten.”

Het ligt voor de hand dat in de toekomst real time data uit de offline wereld in het online systeem wordt ingevoerd voor verdere verfijning van de campagnes. “Als bijvoorbeeld de tv-doelstellingen zijn bereikt, zou je extra aandacht aan bijvoorbeeld search of affiliatemarketing kunnen geven.

“De volgende stap binnen de online omgeving is dynamische budgetallocatie. Klanten hoeven geen afzonderlijke budgetten meer te reserveren voor afzonderlijke online kanalen. We kunnen afhankelijk van de performanceprestaties kanalen kunnen bij- of uitschakelen.”

Quisma werkt als zelfstandig onderneming op de Nederlandse performancemarkt en als ondersteunende partij voor zusterbedrijven binnen het GroupM-netwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond