Deel dit artikel
-

Quote Media Holding koopt meerderheidsbelang in Emerce BV

Quote Media Holding, de uitgever van ondermeer Quote, Elle en Sante, neemt een belang van 51 procent in Emerce BV. De overige 49 procent blijft in handen van Iconomy Publishers. Emerce blijft voorlopig zelfstandig opereren.

Oscar Kneppers, eigenaar van Iconomy Publishers: ?Emerce is een gezonde onderneming, die in drie jaar tijd sterk gegroeid is zonder een cent extern kapitaal. Ik wil het merk Emerce verder uitbouwen en aansluiting bij een grotere uitgever is dan een logische stap. Vooral op het gebied van merkpositionering, lezersmarketing en abonnementen konden we versterking gebruiken, en Quote Media is dan een gewilde aandeelhouder.?

Maarten van den Biggelaar, uitgever van Quote: ?Het publiek van Emerce sluit goed aan op de doelgroep van Quote. Ik verwacht dat de activiteiten elkaar versterken, bijvoorbeeld in het uitbouwen van ons netwerk van sites zoals Quote Jobs en Quote Office.?

Deel dit bericht

23 Reacties

Frans

Geweldig! Van harte gefeliciteerd met de verkoop. Een groot succes!

Petra Meijer

How low can Emerce go! Van een hoogwaardig magazine en dito website nu onderdeel van de kapperstafel literatuur uitgever. Helaas heb ik weinig vertrouwen in deze e-merge.Biggelaar & co zullen waarschijnlijk weinig heel laten van deze uitgave. Jammer Oscar, heel jammer, persoonlijk had ik liever gezien dat je bij een 'echte' uitgever terecht was gekomen ( a la VNU?)Sterkte de komende tijd je zult het nodig hebben.

mark

En nu maar hopen dat Emerce ook het brutaalste blad in haar branche wordt. Goed gedaan Oscar en aanhang. Blijf gewoon en goed leren van je grotere broer.

Vincent Everts

Beste Emerce, Geweldig gefeliciteerd met de investering van Quote media. Emerce heeft een goede rol in de Nederlandse Internet samenleving, en Quote heeft zijn geheel eigen kritische stijl naar de zakenwereld. Ik ben benieuwd naar de combinatie.Ik ben benieuwd naar het niveau van de investering en waar het voor gebruikt gaat worden. Zou daar wat informatie over kunnen worden verschaft?

David Gorbach

Goede zet. Gefeliciteerd!

Martijn van Osch

Gefeliciteerd! Een hele prestatie om Emerce in zo'n korte tijd uit te bouwen tot HET e-business label van Nederland.

nils de witte

Gefeliciteerd, goeie deal, ik hoop van harte dat jullie on-line beleid gecontinueerd wordt. Aan de kwaliteiten van dit forum kan Qoute nog een puntje zuigen. Succes.

Bas Hof

Oscar en team Emerce, Erg veel respect voor de manier waarop dit merk zo sterk is gegroeid. Door hard te werken als team kun je dit soort overeenkomsten nog steeds sluiten. Ook in een neergaande markt. Succes!! Bas Hof

Wessel Vasen

:o( Allemaal zo positief over de overname van Emerce door Quote ?? Is iedereen dan al vergeten dat meneer van den Biggelaar ook nieuwe media-initiatieven kapot heeft gemaakt (o.a. Veronica Nieuws Radio) Van de Biggelaar ziet dit enkel en alleen als investering. Als het niet genoeg opleverd doet hij het met het zelfde gemak weer van de hand. Emerce 'was' een leuk kritisch forum; de toekomst met van den Biggelaar en vrind 'Wrah' 'Wrah' Kelder zie ik zomber in. Zaken doen, organiseren gaat niet aleen over Geld!!!

niek van dijk

Helaas, weer een parel voor de zwijnen.

Joost Becking Mediator Internet

Oscar en team, Topprestatie van begin tot nu. De waarde van synergie en slagkracht is in deze tijd meer dan eens groot. Groeien in een dalende markt zegt veel over de kwaliteit van jullie blad en site. Joost Becking

Fred Akkerma

Emerce is het succesnummer tussen alle faillerende internetbedrijven. De formule 'hard werken & niet te veel schulden maken' heeft gewerkt. En dat in een wereld die daar lange tijd anders over dacht. De overname door Quote Media is helemaal niet zo slecht als hierboven wel beweerd wordt. Het bedrijf heeft A-titels en is bereid te investeren in nieuwe initiatieven. Dat kun je van VNU bepaald niet zeggen, met de verkoop van al hun tijdschriften èn internetactiviteiten. Dat Quote Media ook wel eens verliezen heeft geleden is weinig opzienbarend lijkt mij, in ondernemersland.

jan de vries

Goh, de EMERCE nu in het midden van de belangstelling. Na alle negatieve berichten over E-Commerce bedrijven die jullie berichten nu de overname van EMERCE door Quote Media. Het aantal reacties van de lezers vallen me toch een beetje tegen ten opzichte van voorgaande overnames. Zie Magic Minds en Netpresence waarbij massaal negatief gereageerd werd. Natuurlijk is het begrijpelijk dat jullie redactie op het moment dat het zichzelf betreft graag alleen positieve berichten doorlaat. Misschien is iedereen positief gestemd hierover, maar ik kan het me voorstellen dat een overname hoe dan ook niet de eerste keus is die een bedrijf kiest.

johnekke

Jan, heb jij de reacties hierboven wel gelezen? Of gaat het je om het aantal reacties? En dan nog je afsluiter, een overname is niet de eerste keus van een bedrijf? Waar komt deze wijsheid vandaan?

Bas van de Haterd

Als eerste natuurlijkge feliciteerd. Overgenomen worden door een gerenomeerde uitgever is niet niks. Of het positief of negatief zal uitpakken is denk ik afhankelijk van de volgende vragen (en ik hoop dat Emerce hier antwoord op kan geven): - Welke personele consequenties heeft dit? Blijft dhr. Kneppers aan? Hoe staat de redactie hier tegenover?- Welke plek krijgt Emerce in de Quote media groep? Gaat Emerce nu ook aan QPF.nl en de andere sites laten zien hoe het wel moet? (daar is erg veel te halen voor Quote, als ze de kennis over hevelen)?- Welke rol krijgt van de Biggelaar bij Emerce? Deze man heeft altijd veel ambitie gehad op het gebied van nieuwe media, maar nooit erg veel hiervan teweeg gebracht. Zelf zie ik als meest positieve punt (daar valt niet aan te tornen) dat Quote natuurlijk een sterker advertentieverkoopteam heeft dan Emerce op zichzelf had. Zowel voor het blad zal dit positieve gevolgen hebben (financieel dan) en ik denk dat koppeling van alle sites de positie ook zeker zal versterken. Zeker nu Emerce toch de advertentie verkoop in eigen hand had genomen na het falliesement van 24/7. Financieel is het dus in ieder geval goed, zeker ook voor het voortbestaan van Emerce. Inhoudelijk ben ik benieuwd naar de reactie van de redactie op de bovenstaande vragen.

Jacques R. Etard

Ik denk eerder dat ternauwernood een faillissement voorkomen is via deze overname. Felicitatie waard of slechts uitstel van executie? De tijd zal het leren.

Sacha Prins

Wat een commotie over de overname van Emerce door Quote Media. Alsof Emerce zich dient te verantwoorden voor deze actie aan haar lezers. Me dunkt dat men de succesformule heeft herkend en dat men nu niet het roer gaat omgooien. Quote is een prima winkel (smaken verschillen, maar als uitgeverij doen ze het volgens mij prima) dus ik zie geen reden tot paniek.

Jeroen Doucet

Wat mij met name interesseert is of deze keuze van beide partijen een strategische verschuiving inluidt. Strategisch zou EMERCE ook mooi in het portfolio van bijvoorbeeld VNU BPA of Samson passen. Gaat Quote Media meer richting vakbladen of komt bij EMERCE de nadruk meer op lifestyle? Natuurlijk kunnen het ook gewoon financiele of bedrijfsculturele argumenten zijn.

Alex van Groningen

Oscar heeft vast een goede deal gedaan! Van harte. Ik hoop evenwel dat hij een mooie prijs heeft gevangen. Naar ik hoop toch minstens wel 49% X een keer de omzet. Wat zou die omzet zijn? +- 10 nummers x 30 advertenties x 6000 pieken = 1,8 miljoen plus nog wat speciale banners op de sites, inserts wat events, samen een miljoen of 3 denk ik. Als je 1,5 miljoen vangt na enkele jaren ondernemen is dat zeker niet slecht. Was vorig jaar meer geweest maar vandaag weer minder. Prima zet.

Peter

Beste Alex, Na een hoop denken en hopen in jou berichtje, denk ik dat je er helemaal naast zit.Maar hoop doet leven, grpeter

Peter Pan

Ach, "De Big" een beetje kennend betekent dit dat emerce een onderdeel van Quotenet gaat worden en dat kan niets anders dan dokken betekenen! Spijtig maar waar, want een flink gedeelte van Quotenet zal alleen voor Quotenet leden toegankelijk zijn.Overgens, als iedereen die boven schreef dat emerce zo'n fantaaaastisch blad is, dan hebben jullie ook geen moeite om daarvoor NLG 9,95 per maand te dokken?;-)Peter

Niek van Dijk

Ik heb inderdaad helemaal geen moeite om geld te betalen voor Emerce. Graag zelfs. En nog wel een hoger bedrag ook als ik dan een site zonder advertenties krijg.

mark

Quote en internet? Ik heb nog geen enkel goed product van de hand van Quote het internet zien bereiken, op een online editie van de eQuote na tenminste. Misschien komt daarn nu verandering in… (ik hoop het) maar hoogstwaarschijnlijk niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond