Deel dit artikel
-

Quote Media neemt Gopher Publishers over

Quote Media, uitgever van onder meer Quote, Emerce en Elle, heeft Gopher Publishers overgenomen. Dit laatste bedrijf legt zich toe op het on-demand uitgeven, produceren en verspreiden van boeken en bedrijfspublicaties.

Het Groningse Gopher Publishers bestaat uit drie onderdelen. De eerste is een boekenuitgeverij, waaronder de imprints Gopher.nl en MijnEigenboek.nl . Het tweede onderdeel is Gopher UK, de Britse vestiging van de boekenuitgeverij. De laatste tak heet Gopher Publishing Service, dat bedrijven helpt bij het on-demand uitgeven en produceren van bedrijfspublicaties. Het gaat daarbij om jaarverslagen, rapporten en catalogi. Gopher heeft hiertoe een eigen uitgeefsysteem ontwikkeld: Kitabu.

Maarten van den Biggelaar, directeur van Quote Media, noemt vooral deze laatste bedrijfsactiviteit een belangrijke aanwinst voor Quote. "Gopher Publishers heeft de afgelopen vier jaar op succesvolle wijze laten zien hoe je elektronisch en op papier uitgeven naast elkaar kunt laten bestaan. Het door Gopher ontwikkelde uitgeefplatform Kitabu past precies in de ontwikkelingen die Quote Media wil realiseren met haar eigen gespecialiseerde uitgaven en internetplatforms." Van den Biggelaar noemde in dit verband de Venture Capital Gids en de Quote Professional Gids, maar ook de sites QPF.nl, Quotejobs.nl en Vinden.nl. "Het wordt een nieuwe manier van uitgeven", stelde hij verder.

Volgens Hans Offringa, oprichter van Gopher, past de overname bij de groeistrategie die hem voor ogen staat. "Ik verwacht veel synergie-effecten tussen de bestaande Quote Media uitgaven en onze publishing mogelijkheden."

Naast Offringa hadden sinds 2000 Twinning en Paribas Deelnemingen een belang in Gopher, maar dit wordt nu volledig aan Quote Media verkocht. Volgens Offringa stonden beide partijen "sympathiek" tegenover een strategische overname. Werner Roest is benoemd tot nieuwe directeur van Gopher.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van de Haterd

En zo lijkt Quote media zich een ijzersterke positie in de nieuwe uitgeefwereld te veroveren. Na eerst Emerce nu Gopher. Zo langzamerhand wordt het één van de sterkste uitgeefpartijen van Nederland voor de toekomst. (Het is nu al sterk, maar de kwaliteit en kennis die men nu inkoopt maakt het DE partij voor de komende paar jaar). Na de ombouw van VNU, weg uit de echte uitgeefwereld. De al eerdere omvormingen van Elsevier en Wolters Kluwer naar uitgevers voor de B2B markt, lijkt Quote nu de toppositie van Nederlandse uitgevers voor consumenten in te nemen. Waar blijft de beursgang van dit bedrijf? Behalve De Telegraaf Holding (die bij veel mensen toch een krantenuitgever smaak heeft) is er in Nederland geen aandeel op dit gebied te krijgen. (Sanoma is wel Fins genoteerd en dus niet aan Euronext, dus duurder in te handelen). We wachten af.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond