Deel dit artikel
-

Muziekdienst Rdio gearriveerd in Europa

Streaming audio-dienst Rdio is in Europa neergestreken. De Amerikaanse site is vanaf nu ook in Duitsland beschikbaar.

Rdio omvat een catalogus van 12 miljoen songs. Die zijn voor een bedrag van 4,99 euro per maand onbeperkt te luisteren via de website. Luisteren via mobiel kost twee keer zoveel. De dienst is zeven dagen gratis uit te proberen.

Rdio is een Amerikaans bedrijf met geld van onder meer Janis Friis, de Deen die ooit de omstreden uitwisseldienst Kazaa is begonnen en met partner Niklas Zennström Skype heeft opgericht.

De dienst was reeds beschikbaar in de VS en Canada en sinds 1 november ook in Brazilië. Of Rdio ook nog verder gaat uitbreiden in Europa is niet duidelijk.

Afgelopen week werd ook bekend dat Sony zijn streaming muziekdienst Music Unlimited  naar  iOS apparaten brengen. De Music Unlimited-app voor iOS moet nog dit kwartaal verschijnen, zo maakte Sony tijdens op de Consumer Electronics Show in Las Vegas bekend.

Deel dit bericht

4 Reacties

Luuk

Qua prijs indentiek aan Spotify, dus waarom zou men overstappen? Het enige grote voordeel dat is zie is dat Rdio ook via de browser werkt, net als Grooveshark, maar dat is geen killer-feature.

Concurrentie is natuurlijk altijd goed maar ik betwijfel of dit aanslaat. Google Trends laat zien dat het nog niet heel hard gaat met Rdio in de VS: http://www.google.com/trends/?q=grooveshark,+rdio,+spotify&ctab=0&geo=us&date=all&sort=0

Robin

Je zou verwachten dat een dergelijke dienst eerst in Engeland beschikbaar zou komen maar dit keer is Duitsland als eerste. Ik benieuwd wanneer laden als Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland van deze dienst gebruik kunnen maken.

Ze zouden een mooi alternatief kunnen bieden naast het legale Spotify, Deezer, Rara en minder legale (illegale) Grooveshark.

En wie weet hebben we dan binnenkort ook Sony Music en Rdio erbij.

Ik zit nog met smart te wachten op zogeheten ‘smartradio’ diensten als Pandora en Slacker Radio. Voorlopig moeten we het dus stellen met Jango Radio wat zeker niet verkeerd is en nog gratis ook zowel online als via de mobiele telefoon.

@Luuk: Spotify is inmiddels al aardig wat grotere artiesten (Coldplay, Adele laatste albums bijv.) kwijt en mocht het voor de artiesten interessant zijn om wel een contract aan te gaan met Rdio of Sony Music dan heb je kans dat deze artiesten op die diensten wel aanwezig zijn.

Zie ook: http://www.digimuziek.nl/nieuws/?p=1776

Het punt blijft wel dat de prijsstelling vrijwel gelijk zijn dus de kans bestaat dat meer artiesten bij geen van de diensten beschikbaar komen tenzij er beter gesproken wordt en mogelijk de prijzen verhoogd zodat alle artiesten beschikbaar zijn via welke dienst dan ook. Bekend en onbekend.

Gajes

Ik heb het idee dat Spotify inmiddels alweer iets verder is dan Rdio qua features: de apps bijvoorbeeld die laatst geïntroduceerd zijn bieden een hoop leuks (nieuwe muziek ontdekken, playlists van huidige populaire tracks). Er is ook een radio die iets op basis van je smaak afspeelt. Allemaal features die wat mij betreft Spotify een meerwaarde geven over Rdio, zeker aangezien de prijzen verder van beide diensten hetzelfde zijn.

Valentijn

Ja denk ook dat Spotify een voorsprong heeft.
Nadeel is dat je bibliotheek dynamisch is en dus artiesten verdwijnen als ze conflicten hebben met Spotify’s beleid e.d.
Tja om dan nog een 2e streaming app te hebben alleen voor Coldplay…. tja dan rip je het van een cd af of…. 😉

Wel vind ik dat de verdeelsleutel voor artiesten beter mag. Denk dat veel kleine artiesten bij Spotify weinig over houden maar dat was bij de verkoop in retailland volgens mij ook al…
Nothing new dan??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond