Deel dit artikel
-

Redactioneel

De redacties van de opiniepagina’s zijn er bovendien blij mee. De toon van de bijdragen is echter overwegend negatief: Nederland is dom en investeert niet.

Het mag dan wel of niet waar zijn dat Nederland qua kennis en innovatie een b-land is geworden. Dat wil nog niet zeggen dat er niets gebeurt. In plaats van te praten en te klagen kun je ook gewoon iets doen. Starten, ondernemen, uitbouwen.

En gelukkig zijn er nog genoeg innovators in Nederland, zoals we zelf hebben geconstateerd in de afgelopen maanden.
Ivar Gribnau, Roland Slot, Kiri Kikis, Hendrik van Iterson, Willem Hondius, Menno Bax, Sander Dullaart: mensen die u in dit nummer aan u voorgesteld worden en die in welke vorm dan ook, als starter, serial entrepreneur of corporate manager, de daad bij het woord voegen en een business neerzetten.

Daarbij extreem op de kosten letten, handig gebruikmaken van informatietechnologie, fouten durven maken, niet meegaan op handelsmissies en leren van de lessen uit het verleden.

Ze laten zien dat nieuwe markten exploreren en nieuwe producten en diensten introduceren niets te maken heeft met subsidiepotten, maar met bezieling. En dat is weer iets anders dan ‘fun’. Natuurlijk zijn er allerhande overheidsmaatregelen nodig. Maar om van een hangmateconomie een echte ondernemerseconomie te worden is meer nodig. Emerce hoopt daaraan een bescheiden bijdrage te leveren door business innovators uit dienstverlening, retail, ict en media bij elkaar te brengen.

PS
VNU Business Publications herlanceert Emerce vanaf deze maand. Abonnees kunnen voortaan kiezen voor een digitaal of een printabonnement. Ook een aardig voorbeeld van innovatie. We zijn benieuwd naar uw reacties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond