Deel dit artikel
-

‘Reggefiber laat Apeldoorn vallen’

KPN en Reggefiber gaan niet verder met de aanleg van glasvezel in Apeldoorn. Dat meldt het initiatief FiberApeldoorn. Na Welgelegen, Zevenhuizen en Osseveld-West zouden de wijken Anklaar, Osseveld-Oost en Woudhuis aan de beurt komen.

Nu is dan kennelijk het besluit genomen om niet verder te gaan. Reggefiber wil geen toelichting geven, maar FiberApeldoorn ziet een verband met de recente berichten dat KPN zijn investeringen in glasvezel zou willen terugschroeven en het kopernetwerk wil opwaarderen met behulp van VDSL. Er wordt dan wel glasvezel naar de wijkkast aangelegd, maar het laatste stukje wordt overbrugd met het bestaande kopernetwerk. Met technieken als ruisonderdrukking (vectoring) kunnen dan alsnog glasvezelsnelheid van circa honderd Mbps worden bereikt.

FiberApeldoorn reageert teleurgesteld: ‘Waar wij hadden gehoopt op een supersnel glasvezel netwerk in heel Apeldoorn krijgen we een mengeling van oude telefoonkoper met her en der wat wijken met glasvezel. Glasvezel in Apeldoorn als gehele stad lijkt er zeker vanuit KPN de komende tien jaar niet in te zitten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een stad als Den Bosch, waar dit jaar al gestart wordt met de aanleg van een netwerk voor de hele stad.’

Deel dit bericht

2 Reacties

van Zanten

Klachten vooral bij de gemeente Apeldoorn. Onbenul en onkunde bij zowel de lokale politiek als ambtenaren. Die hadden al jaren geleden hier op moeten inhaken toen Deventer volledig op glasvezel ging.

Dick

Deel de onvrede en teleurstelling met van Zanten en tegelijkertijd met alle geintereseerde Apeldoorners die al enige tijd wachten op deze superieure netwerk ,heb de laatste jaren zowel Vdsl als kabel geprobeerd maar beide vallen erg tegen, ik vraag me ook echt af of er destijds rond 2013/2014 er wel genoeg reclame is gemaakt over de vele voordelen van glasvezel? Ik denk dat het ergens niet eerlijk gegaan is, en er opzet in het spel is en het bewust tegen gehouden is.Ergens voelen wij ons buiten gesloten en het heeft wat weg van censuur als wij minder zijn dan het westen van NL en bedrijven enz het voelt persoonlijk bij mij beetje als discriminerend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond