Deel dit artikel
-

Regioapp krijgt slimme landelijke variant

De Regioapp van de gezamenlijke regionale publieke omroepen krijgt een landelijke variant met filters voor zeer lokaal nieuws of voor een regio naar keuze. Dat vertelde Erik Hogeboom van RTV Noord gisteren op Cross Media Café: Apps&Data in Hilversum.

Op dit moment hebben dertien regionale omroepen allemaal hun eigen Regioapp. Twaalf daarvan zijn vervaardigd door het Groningse bedrijf Peperzaken. Alleen Omroep Flevoland investeerde in een eigen app. Omdat de informatie van de diverse omroepen onderling makkelijk kan worden uitgewisseld is het idee ontstaan van een landelijke app waarmee gebruikers hun lokale nieuwsvoorkeuren kunnen instellen.

Die app zal op basis van geotags het nieuws kunnen weergeven van het gebied waar de gebruiker zich op dat moment bevindt: bijvoorbeeld Annerveenschekanaal, maar ook het gebied eromheen. De gebruiker kan zelf de reikwijdte aan de hand van het aantal kilometers instellen.

Het is ook mogelijk om filters aan te maken voor nieuws van andere regio’s. Hogeboom: “Ik zelf woon in Groningen, maar ik heb familie in Overijssel en vrienden in Haarlem. Ik zou filters kunnen maken voor al deze drie regio.”

De landelijke app voor iPhone, iPad en Androidtablets moet in mei klaar zijn. Volgens Hogeboom zijn er niet veel kosten mee gemoeid omdat zal worden uitgegaan van de huidige app.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond