Deel dit artikel
-

Rhinofly lanceert online videodienst

Rhinofly lanceert een eigen online videodienst die is gebaseerd op flash-technologie van Macromedia. Met de TICC AV Publisher kan iedereen snel en eenvoudig video opnemen en afspelen, aldus het webbureau. De opgenomen video is geïntegreerd in de website en kan met behulp van een eenvoudige flash plugin worden bekeken.

“De experience economy is in volle gang. De wens om ook online het leven te ‘beleven” is duidelijk aanwezig. Consumenten registreren en delen hun leven en hobby’s online via weblogs, cameratelefoons, Gigabyte-grote mailboxen, sociale netwerken en mediadiensten. Het wordt als aanbieder steeds interessanter om de consument de instrumenten te geven om zijn of haar beleving vorm te geven. De TICC AV Publisher is zo’n instrument,” aldus Rhinofly.

Volgens Frank Meeuwsen van Rhinoflly is de AV Publisher met name bedoeld voor bedrijven en niet zo zeer voor particulieren. “De AV publisher is primair bedoeld voor bedrijven die hun communicatie willen verrijken met audio en video,” zegt Meeuwsen. 

Dat voor flash-technologie is gekozen komt volgens Rhinofly omdat 95 procent van de mensen deze toch al als plugin op de computer heeft zitten.TICC AV publisher bestaat volgens Rhinofly uit drie onderdelen, de studio, de player en de server. De studio is een internet- applicatie die de bezoeker en de site-eigenaar in staat stelt een audio of video boodschap op te nemen. De opname gebeurt dan met behulp van een webcam en/of microfoon.

De player is geïntegreerd in de site om opgenomen boodschappen te bekijken. De videoplayer is gebaseerd op de flash-technologie. Als deze is geïnstalleerd is het niet noodzakelijk extra software te installeren om audio en video af te spelen. De server is de laatste component. Vanaf de server wordt de applicatie aangeboden en hier worden de opgeslagen boodschappen bewaard. Ook worden vanuit deze locatie de boodschappen weer terug geserveerd. Er wordt dan ook geen inbreuk gepleegd op de infrastructuur of bandbreedte van de eigen webserver.

Rhinofly kiest voor de flashtechnologie omdat hiermee de gebruikerservaring beter te stimuleren is. In tegenstelling tot concurrerende videosoftware kan de TICC AV Publisher op alle gangbare platforms en browsers worden aangesloten. De player is zowel binnen een creatieve als een code-gecentreerde omgeving makkelijk in te zetten met een paar regels code, aldus Rhinofly.

De publisher is volgens Rhinofly voor diverse doeleinden te gebruiken. Daarbij moet gedacht worden aan het versturen van video-mailberichten, productpresentaties, het plaatsen van profielen en videocolumns. De TICC AV Publisher is tevens te integreren in reeds bestaande databases. De TICC AV Publisher is in 4 verschillende pakketten te krijgen. Met de introductie-aanbieding van 199 euro kan de eerste 3 maanden gebruik gemaakt worden van de videoservice zonder maandkosten.

“Het goedkoopste pakket wat we aanbieden is inderdaad 1089 euro per jaar. Hiervoor kun je op 1 URL al je films posten. Het dataverkeer is dan 1 Gb per maand. Dus 12 Gb per jaar als je zo doorrekent,” vervolgt Meeuwsen.

Betaalmodellen voor streaming services gaan voornamelijk uit van beschikbare bandbreedte en/of aantal gelijktijdige bezoekers. TICC AV Publisher heeft deze beperking volgens Rhinofly niet. “We gaan mensen niet zitten afknijpen,” besluit Meeuwsen. Het betaalmodel gaat uit van verwacht dataverkeer en het aantal URL’s waarop de video wordt getoond. De bandbreedte waarop de video wordt vertoond wordt geoptimaliseerd. Tevens is er geen beperking in het aantal bezoekers dat de video gelijktijdig kan bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond