Deel dit artikel
-

Rik Rensen van @Home naar HMG

Rik Rensen, director programming en content van @Home Nederland, wordt eindverantwoordelijke voor alle online activiteiten van de Holland Media Groep. De overstap heeft volgens Rensen niets te maken met de gisteren aangekondigde deal tussen Excite@Home en Chello.

Rensen, oud-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, wordt per 1 september directeur van een nieuw op te richten BV waarin alle online activiteiten van de HMG worden ondergebracht. De naam is nog onbekend, maar volgens Rensen zou het @HMG of HMG online kunnen worden. Hoeveel er mee is gemoeid mag Rensen niet zeggen. Wel zegt hij om te beginnen 50 mensen aan te zullen nemen. Dit najaar moet er een 'toonaangevende' portal gelanceerd worden met nieuws en entertainment. De bestaande sites van de HMG-zenders worden daarin ondergebracht.

Rensen zegt al een maand te praten met HMG, en dat de gisteren aangekondigde fusie tussen de niet-Amerikaanse activiteiten van Excite@Home en Chello niets met zijn beslissing te maken heeft. Rensen over zijn keuze: "Ik wilde op een creatievere manier met content werken. AtHome aggregeert alleen content. Bij HMG kan ik meer met de programmamakers bezig zijn." In maart van dit jaar verklaarde Rensen in Emerce al het werken met programmamakers te missen.

De nieuwe HMG-portal moet veel meer bewegend beeld gaan bieden, aldus Rensen. "De sites van de HMG-zenders worden gekenmerkt door tekst. Dat is raar voor een bedrijf dat als core-business bewegend beeld heeft." Het is niet de bedoeling om "kliekjes" op de HMG-site te gaan presenteren aldus Rensen, maar aparte, voor breedband-Internet ontwikkelde content. Er moet volgens hem een cultuurverandering plaatsvinden waardoor programmamakers ook gaan nadenken wat ze op Internet kunnen aanbieden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Heeft deze man nog iets gepresteerd bij @home? Jan met de pet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond