Deel dit artikel
-

Rockets persoonlijke versbezorger naar buitenland

De persoonlijke boodschappendienst van Rocket Internet, ShopWings, breidt uit naar het buitenland. Nederlanders kunnen mogelijk dit jaar nog hun dagelijkse boodschappen voor vijf euro uitbesteden.

Australië was begin dit jaar het eerste land waar ShopWings naar uitbreidde en dat is niet het laatste land. Net als alle andere bedrijven uit de stal van Rocket Internet wil de jaar oude startup over niet al te lang zijn internationale expansie meer kracht bijzetten, zoveel valt te lezen op de website.

Momenteel worden de praktische zaken als logistiek, aanbod, marketing en financiën nog onderzocht met de vroege proeven in Berlijn en München. Zodra goed zijn gemodelleerd en onder controle zijn kan de binnenlandse en daarna buitenlandse uitrol voort.

Toen we in september 2014 over ShopWings berichtten was er amper iets bekend over het concept. Dat ligt nu anders. Het bedrijf biedt een dienst om een ‘hulpje’ je boodschappen bij de supermarkt te laten doen bij Aldi, Edeka, Alnatura Biomarkt, Frischeparadies en Lidl. Dat kan bij orders vanaf twintig euro. De bezorgkosten bedragen 4,90 euro. De bezorging vindt zo snel plaats als twee uur na order en daarna in tijdsramen van negentig minuten.

Het bedrijf zal alleen werken in grootstedelijke gebieden.

Instacart werkt in Amerika volgens een vergelijkbaar concept.

Foto: Kool Cats Photography (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond