Deel dit artikel
-

‘RTL wil activiteiten Nederland en België afstoten’

RTL wil zijn Nederlandse en Belgische tak afstoten, zo meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van ingewijden. Het proces zit nog in een prille fase.

Volgens de krant zouden VodafoneZiggo en DPG Media interesse kunnen hebben voor RTL Nederland en zou de Vlaamse televisiegroep SBS, die in handen is van Telenet, en Rossel, de Belgische activiteiten kunnen overnemen.

De Franse RTL-dochter M6 zou eerder al in de etalage zijn gezet. De Belgische tak zou aanvankelijk met M6 aangeboden zijn.

Eind vorig jaar nam RTL nog de aandelen van RTL Belgium over die het nog niet in handen had. Het kocht zowel in de radio- als de televisietak de Belgische minderheidsaandeelhouders – hoofdzakelijk Franstalige krantenuitgevers – uit.

Een aanleiding voor de verkoop zou kunnen zijn dat de Nederlandse en Belgische onderdelen zwaar hebben geleden in het pandemiejaar.

Met het afstoten van de activiteiten zou RTL zich dan nog voornamelijk willen concentreren op Duitsland en Luxemburg, waar het bedrijf ooit is begonnen.

RTL Véronique was eind jaren tachtig de tweede commerciële televisiezender voor het Nederlandse publiek. Drijvende financiële krachten achter de zender waren destijds Veronica, Lex Harding (Tornado BV), de Nederlandse Middenstandsbank, Rabobank, Credit Lyonnais, Philips en het Luxemburgse bedrijf CLT (Compagnie Luxembourgeoise de Télédiffusion). Na één seizoen werd de naam op 17 september 1990 omgedoopt tot RTL4.

RTL Nederland wilde vandaag tegenover het ANP niet reageren op de geruchten. Bij RTL Belgium wil men ook geen commentaar kwijt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond