Deel dit artikel
-

RTL organiseert politiek debat via Twitter

RTL Nieuws houdt op woensdag 2 juni een experiment door via Twitter een politiek debat te organiseren tussen kijkers en politici.

Journalist Frits Wester zal de online discussie leiden. Hij treedt als moderator door vragen en stellingen van burgers in te nemen en door te sturen naar een of meerdere politici. Net als de vragenstellers moeten ze hun reactie in berichten van maximaal 140 tekens verwoorden.

Wester maakte de noviteit aan het begin van de middag zelf bekend. Het unieke ervan is dat een tv-omroep louter via Twitter een activiteit ontplooid. De koppeling tussen de chatdienst en televisie is al vaker te zien, bijvoorbeeld bij kijkers van De Wereld Draait door en Pauw & Witteman. Twitter fungeert daar als een digitale hangplek.

RTL Nieuws‘ Twitter-debat vindt plaats op woensdag 2 juni tussen 20:00 en 21:30 uur. Een week later, op woensdag 9 juni, vinden de landelijke verkiezingen plaats.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, zegt met een persbericht: "In de hedendaagse nieuwsgaring nemen social media een steeds prominentere plek in. Dit debat is een bijzondere manier om onze kijkers in contact te brengen met de politici en Frits is gezien zijn politieke kennis en het aantal mensen dat hem ‘volgt’ bij uitstek de persoon om dit debat te leiden".

Een overzicht van twitterende politici, met onderverdeling naar partij, is ook te vinden op het particuliere initiatief Verkiezingstweets.nl.

Deel dit bericht

1 Reactie

Xander

Klinkt redelijk kansloos voor Balkenende. Hij moet dat elk argument weerleggen in 2 korte zinnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond