Deel dit artikel
-

’s Werelds eerste smartphone met een 1.0 inch beeldsensor

Sony introduceert de Xperia PRO-1 voor vloggers en contentmakers. De Xperia PRO-I combineert een 1.0 inch sensor, een 24 mm ZEISS Tessar Optics objectief, geavanceerde beeldverwerking, snelle AF (autofocus), 4K 120p video-opname en meer professionele functies in een ultradunne smartphone van 8,9 mm.

Vloggers kunnen gebruik maken van een nieuwe Vlog Monitor zodat ze tijdens het opnemen zichzelf kunnen zien. Deze accessoire kan gekoppeld worden met de Xperia PRO-I en biedt een beeldverhouding van 16:9 op een 3,5-inch Lcd-scherm (1280×720).

De Exmor RS-sensor heeft een pixelafstand van 2,4 µm voor uitstekende prestaties bij weinig licht. Dit toestel biedt RAW 12-bits voor een perfect dynamisch bereik en dubbel diafragma (F2.0/F4.0) om eenvoudig aanpassingen te kunnen maken in de scherptediepte.

Naast een 1.0 inch sensor beschikt de Xperia PRO-I over een BIONZ X for mobile beeldprocessor en een front-end LSI.

De Xperia PRO-I telt drie lenzen met ZEISS T antireflectie-coating en een 3D iToF-sensor. De nieuw ontwikkelde 24 mm-lens maakt gebruik van ZEISS Tessar Optics. Dit objectief biedt een hoge resolutie met minder beeldvervorming, een intenser contrast en meer scherpte, zo belooft Sony.

Het is ook de eerste smartphone waarmee content creators video van hoge kwaliteit kan opnemen in 4K 120 fps.

Prijzen en beschikbaarheid van Xperia PRO-I en de ‘Vlog Monitor’ worden later bekend gemaakt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond