Deel dit artikel
-

Salesforce, Facebook en Amazon werken samen

Bedrijven die toepassingen ontwikkelen via het platform van Salesforce.com, kunnen die ook inzetten op het sociale netwerk van Facebook. Bovendien mogen ze gebruikmaken van de opslag- en computingdiensten van Amazon Web Services.

Gebruikers van de zakelijke webtoepassingen van Salesforce.com krijgen toegang tot de sociale netwerksite Facebook en de storage- en webapplicatieorganisatie Amazon Web Services. Dat maakte algemeen directeur Marc Benioff bekend op de gebruikersconferentie Dreamforce 2008 in San Francisco.

Facebook

De koppeling tussen Force.com, het ontwikkelplatform van de Amerikaanse webdienstleverancier, en Facebook maakt het voor Salesforce-klanten mogelijk hun webapplicaties binnen persoonlijke profielen van het sociale netwerk te draaien. Directeur Sheryl Sandberg van Facebook vertelt dat haar bedrijf 120 miljoen gebruikers heeft, waarvan dertig miljoen zich in de laatste drie maanden aanmeldden. Voor de klanten van Salesforce.com kan het sociale netwerk een goede manier om veel mensen te bereiken.

Onderdirecteur Steve Fischer van Salesforce.com geeft een voorbeeld van hoe de samenwerking klanten ten goede kan komen. "Stel, je ziet op Facebook een vacature die mogelijk interessant is voor een van je vrienden. Je wijst hem op de baan door de vacature vanuit jouw profiel naar hem door te sturen. Op de achtergrond wordt het Facebook-accountnummer van je vriend opgeslagen in het wervingssysteem van het bedrijf dat de vacature plaatste. Zo kan het bedrijf contact opnemen met jouw vriend."

Amazon

Amazon Web Services is een organisatie die via internetwinkel Amazon.com webdiensten, waaronder opslag, computing en online betaalprocessen, aanbiedt aan ontwikkelaars. Door de samenwerking met deze organisatie kunnen bedrijven die toepassingen ontwerpen op het platform van Salesforce.com, gebruikmaken van de opslag- en rekencapaciteit van Amazons producten S3 en EC2. Volgens Benioff zorgt de koppeling er voor dat bedrijven sneller nieuwe krachtige toepassingen kunnen ontwikkelen en daarmee eerder de vruchten van cloud computing rapen.

Vanaf het voorjaar van 2008 integreerde Salesforce.com al de toepassingen Google Apps en Adwords.

Woodstock van cloud computing

Tijdens Dreamforce 2008 komen ruim tienduizend gebruikers van de diensten van Salesforce.com samen voor trainingssessies, gebruikerspresentaties en productaankondigingen van de Amerikaanse onderneming. Onderdirecteur Charlie Bell van Amazon Web Services noemde het evenement gekscherend ‘het Woodstock van cloud computing’.

De bijeenkomst duurt van 2 tot en met 5 november en wordt georganiseerd in San Francisco, de stad waar het bedrijf ook zijn hoofdkantoor heeft.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond