Deel dit artikel
-

Omzetgroei voor Salesforce

CRM-reus Salesforce heeft het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat 31 januari eindigde, 20 procent meer omzet gerealiseerd, namelijk 5,8 miljard dollar. De kwartaalresultaten waren beter dan verwacht.

Een kleine 1,3 miljard komt alleen al van de salescloud, veruit zijn belangrijkste product, en 1,8 miljard van Platform cloud en andere diensten, waartoe ook dochter Tableau wordt gerekend.

De jaaromzet komt 24 procent hoger uit op 21,5 miljard dollar.

De omzet voor het eerste kwartaal wordt mede bepaald door de acquisitie van Slack. Salesforce rekent op maximaal 5,8 miljard dollar.

Beleggers waren echter teleurgesteld in de verwachtingen, en er zijn zorgen dat de dure aankoop van Slack ondanks voordelen op te lange termijn de marges beïnvloedt. De koers van het aandeel daalde donderdag 3,9 procent.

Deze maand maakte Salesforce bekend dat online makelaar Funda klant is geworden. Funda gaat gebruik maken van de Sales Cloud en Service Cloud om een beter beeld van zijn klanten te krijgen.

Toevallig maakte Slack donderdag ook zijn cijfers bekend. Het bedrijf realiseerde in het afgelopen jaar een recordomzet van 902 miljoen dollar, waarvan een kwart in het vierde kwartaal. Er kwamen netto 14.000 betaalde klanten bij, een groei van 180 procent.

Slack voegde ook klanten toe met meer dan 100.000 dollar omzet voor Slack. Dat zijn er nu 1180. Het totale aantal betalende klanten bedraagt 156.000.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond