Deel dit artikel
-

Salesforce streeft naar een omzet van 10 miljard dollar

Klantrelatiebedrijf Salesforce zegt zijn jaaromzet van 6 miljard dollar sneller te hebben bereikt dan ‘enig andere onderneming’ en streeft nu naar een omzet van 10 miljard. Wanneer die mijlpaal wordt gehaald is niet duidelijk.

De kwartaalomzet eindigde afgelopen kwartaal op 1,5 miljard dollar, 23 procent hoger dan een jaar geleden. De nettowinst bedroeg 4 miljoen dollar.

Het bedrijf verwacht het komende kwartaal wel een negatief effect van de sterkere dollar, hoewel de omzet steeg in alle belangrijke markten: Noord Amerika, Europa en Azië. De jaaromzet voor het huidige fiscale jaar wordt door Salesforce geschat op zo’n 6,55 miljard dollar.

Topman Marc Benioff reageerde niet op de recente overnamegeruchten. Sterker nog: de topman liet weten dat hij graag rivaal SAP wil verslaan. De twee bedrijven zouden ruim een jaar geleden gesprekken hebben gevoerd, hoewel SAP dat onlangs heeft ontkend.

Benioff liet ook doorschemeren dat hij de Internet of Things zou willen omarmen om bijna continu met klanten te communiceren. Hij sprak over de ‘internet van klanten’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond