Deel dit artikel
-

Samenwerking ANP en Reuters

Het ANP en Reuters gaan samen financieel economisch nieuws over middelgrote en kleine bedrijven leveren aan zakelijke klanten. Vanaf oktober wordt Nederlandstalig nieuws aangeboden voor professionele gebruikers in de financiële wereld. Het is voor eerst dat Reuters samenwerkt met een lokale partner. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Om de samenwerking vorm te geven, detacheert het ANP 8 financieel-economische journalisten bij Reuters in Amsterdam, waar ze gaan werken aan een realtime Nederlandstalige nieuwsdienst. Die nieuwsdienst gaat zich richten op nieuws van en over Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, waarbij de nadruk komt te liggen op middelgrote en kleinere ondernemingen met een notering aan Euronext Amsterdam.

De dienst is volgens het ANP en Reuters een aanvulling op de bestaande nieuwsactiviteiten van Reuters in Nederland, waarbij momenteel Engelstalig financieel, politiek, algemeen en sportnieuws geleverd wordt aan lokale en internationale klanten.

ANP is al actief op de markt voor realtime financieel nieuws via het 65 procents belang in de joint-venture ANP-AFX. ANP beschouwt financieel nieuws als één van de kernactiviteiten.

Behalve de combinatie van ANP en Reuters zijn er nog een aantal partijen actief die Nederlandstalig nieuws verzorgen voor professionele gebruikers in de financiële wereld. Dat zijn Betten en Dow Jones.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond