Deel dit artikel
-

Onzekere markt dempt smartphoneverkopen Samsung

De koers van het aandeel Samsung daalde vanochtend fors nadat het bedrijf zijn kwartaalcijfers in Zuid Korea presenteerde. Die waren zoals verwacht niet best. De winst is het afgelopen kwartaal 56 procent gedaald als gevolg van de slechte markt voor geheugenchips.

Met name datacenters bestelden minder geheugens, als gevolg waarvan de operationele winst bij 5,6 miljard dollar bleef steken. Analisten verwachten pas in 2020 verbetering.

Ook de winst van de smartphonetak viel 42 procent lager uit. De markt is zwak door ‘groeiende onzekerheid over de economie en handel’.

Volgende maand brengt het bedrijf nog wel zijn nieuwe Samsung Note 10 op de markt.

Overigens heeft ook de smartphonetak van concurrent LG te lijden onder de zwakke markt. In het tweede kwartaal werd een verlies van omgerekend 237 miljoen euro geleden. Wel steeg de omzet opzichte van het eerste kwartaal van 2019 dankzij de verkoop van de V50 ThinQ (pdf).

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk Mulder

Dit bericht vertelt niet het hele verhaal. Samsung heeft tegen de stroom (wereldwijd zakt de smartphone verkoop in) toch 6% meer smartphones weten te verkopen. Omdat deze toch wel aanzienlijke toename in aantallen vooral te danken was aan hun mid-range toestellen (de A serie) was de winst op smartphones weliswaar lager maar het biedt perspectief voor de toekomst omdat mid-range toestellen vaak worden ingeruild voor flagship modellen.

Dat de winst fors is gedaald heeft hoofdzakelijk als oorzaak dat er veel minder vraag naar DRAM chips.

https://www.computerweekly.com/news/252467644/Huawei-and-Apple-struggle-while-Samsung-extends-smartphone-lead

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond