Deel dit artikel
-

SBS-portal legt nadruk op wisselwerking tv-Internet

Interactiviteit en integratie van televisie en Internet. Dit zijn de voornaamste doelen van de nieuwe entertainmentsite van SBS Broadcasting en Endemol Entertainment, SBSNET.nl , dat vandaag gelanceerd wordt. De inhoud van SBSNET.nl zal aansluiten bij de entertainment- en sportprogramma's die op tv door SBS6 en NET5 worden uitgezonden en wil de weg naar Internet voor een breed publiek vrij maken.

"Internet is altijd een domein geweest van mensen die veel verstand en kennis van entertainment hadden. Met entertainment kan een grote groep mensen gemakkelijker toegang tot Internet krijgen", aldus Pieter Haasnoot, Hoofd Personele en Juridische Zaken en Kabel bij SBS6.

Kenmerkend voor de site is de overvloed aan beelden en de zogenaamde Playgrounds. Deze Playgrounds zijn de hoofdonderdelen van SBSNET, die zijn opgezet rondom een bepaald thema. Vanaf 15 maart kunnen bezoekers de thematische subsites Love, Live en Play bezoeken. Op de Love-playground zal een presentatrice allerlei liefdesproblemen die via e-mail zijn ingestuurd behandelen. Ook zal zij dagelijks een half uur liefdesproblemen live behandelen. Verder is er op de liefdesomgeving de mogelijkheid door middel van video of webcamfilmpje een date te vinden, zoals in het programma All You Need is Love.

Ook in de andere Playgrounds zullen links worden gelegd tussen tv-programma's en Internet. In april start op Net5, , speciaal voor de adverteerders, de quiz '20 minuten', waarin de deelnemers op het Internet naar de antwoorden moeten zoeken. En binnen de Playground Live start het programma 'De meiden van vijf, waarbij via Internet vierentwintig uur per dag vijf vrouwen en een man in hun dagelijks leven gevolgd worden. De man heeft de taak de vrouwen te verzorgen en huidhoudelijke klussen op te knappen. Samen beslissen de vrouwen of de man het goed doet en mag blijven. Op de televisie wordt het programma drie keer per week een half uur uitgezonden. Volgens Haasnoot kan er gechat worden met de bewoners, en zal het mogelijk worden om virtueel in het huis te wonen. "Programma's als de Bus worden aan Internetprogramma's gekoppeld. Nu draaien we het juist om: we maken een Internetprogramma en koppelen daar televisie aan", aldus Haasnoot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond