Deel dit artikel
-

Scapino zoekt online toenadering tot concurrent

Scapino is een strategische alliantie aangegaan met Wehkamp. De online retailer verkoopt sinds woensdag ook de schoenen, sportschoenen en sportkleding van Scapino.

Eerder liet  Guido Heeringa, manager internet bij Scapino nog aan Emerce weten dat zijn webwinkel geen echte concurrenten kent op het gebied van schoenen. Op het gebied van mode noemde hij toen onder meer Wehkamp en Esprit als concurrent. Bij Scapino was men niet direct bereikbaar voor commentaar.

Met de samenwerking willen de twee retailers de consument tegemoet komen. Scapino zou expansiemogelijkheden zoeken. Naast het aanbod in de eigen webwinkel, staat de collectie daarom nu ook te koop bij Wehkamp.

In de alliantie treedt Wehkamp op als dienstverlener op het gebied van logistiek, e-commerce en betalingen. Hiervoor krijgt de online retailer een vergoeding voor de dienstverlening.

Wehkamp laat weten op zoek te zijn naar partners met sterke merken. Of er vergevorderde plannen zijn voor een samenwerking met andere spelers, dat wordt niet bekend gemaakt.

Eerder wist Wehkamp C&A, Dolcis en Miss Etam te strikken voor eenzelfde alliantie.

Bron foto: FaceMePLS (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jordy van der Heide

Typfoutje: Wehkaml

Jan Willem

Geen concurrentie? Er zijn vele schoenenwinkels online http://alletoppers.nl/search/?submitSearch=&search=schoenen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond