Deel dit artikel
-

Scheepbouwer steekt 100 miljoen in Nederlandse datacentra

Oud-KPN-topman en -Wehkamp-eigenaar Ad Scheepbouwer investeert komende jaren circa 100 miljoen euro in de overname van datacentra in Nederland.

Scheepbouwer omschrijft datacentra als digitale fundamenten van de online economie en ziet financiële mogelijkheden. Er vindt ook in Nederland een consolidatieslag plaats op deze markt. Daar wil hij met zijn persoonlijke investeringsvehikel op inspringen, meldt Het Financieele Dagblad na een vraaggesprek met de investeerder.

De eerste overname heeft reeds plaatsgevonden. Het gaat om een datacenter in Limburg dat zich sterk op de Belgische markt richt, aldus de krant. De naam van het bedrijf wordt niet genoemd. Een van de bedrijven die aan dat profiel voldoet is Cegeka.

Naar verwachting worden nog een stuk zeven à tien datacentra in Nederland overgenomen komend jaar.

Scheepbouwers meest recente succes als investeerder is zijn exit uit Fox-IT, wat hem veertig miljoen opleverde. Ook de verkoop van RFS Holding, moederbedrijf van Wehkamp en Create2fit, leverde hem tientallen miljoenen euro’s op.

KPN kocht in december 2015 nog twee ‘bitloodsen’: IS Group en Net Ground. Nines werd onderdeel van Sentia en Telecity kwam in handen van Equinix.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond