Deel dit artikel
-

Schiphol test Google Glass

Amsterdam Airport Schiphol is gestart met proeven met Google Glass in de terminal en buiten in het landingsterrein. Met de inzet van deze technologie wil de luchthaven meer inzicht krijgen in de reizigersbeleving en werkzaamheden vergemakkelijken.

Schiphol heeft een app voor Google Glass ontwikkeld die luchthavenmedewerkers moet helpen hun werk buiten, op het luchthaventerrein, te vergemakkelijken en te vereenvoudigen.

De app voor Google Glass biedt toegang tot informatie en kan helpen bij het verzamelen van informatie via locatie-bepaling. Google Glass wordt handsfree en met spraak bestuurd. In het scherm rechtsboven het oog wordt de opgeroepen informatie weergegeven. Zo kunnen bijvoorbeeld meetgegevens worden opgeroepen bij het plaatsen van tijdelijke afzettingen en zijn rolmaten niet meer nodig.

Om meer inzicht te krijgen in de behoefte van reizigers om hun weg te vinden in de terminal test Schiphol ook in de terminal met Google Glass. Respondenten krijgen een Google Glass op, die vervolgens vast legt hoe zij de informatievoorziening in de terminal ervaren en hun weg vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond