Deel dit artikel
-

Schwarzenegger aan het podcasten

Aan het succesverhaal dat podcasting heet, lijkt maar geen einde te komen. Nadat eerder allerlei media-organisaties zoals de BBC en BNN hem voorgingen is ook Arnold Schwarzenegger, de gouveneur van Californie, begonnen met podcasting om op die manier burgers van Californie op de hoogte te houden.

Schwarzenegger houdt een keer in de week een podcast. De voormalige acteur hoopt op die manier dichter bij de inwoners van Calfornie te komen staan. Schwarzenegger is niet de eerste politicus die podcasting gebruikt, maar voorlopig wel de meest in het oog springende.

De gouveneur is vorige week begonnen met podcasten. Tot voor kort had Schwarzenegger alleen een radioshow, maar met de podcasts wil hij burgers de gelegenheid geven om naar zijn show te luisteren wanneer het hen uitkomt.

Dat Schwarzenegger aan het podcasten is, wijst erop dat podcasten steeds meer gemeengoed aan het worden is. Het is niet langer iets van techfreaks. Ook de massa begint het langzaam maar zeker te ontdekken. Het weblog van de Engelse krant The Guardian leidt er zelfs uit af dat podcasten niet langer cool is.

Deel dit bericht

1 Reacties

MvW

Deze 'podcast' slaat de plank totaal mis, het is niet meer dan herkauwde reclame die de Californiers al lang via andere kanalen ontvangen van de gouverneur, inderdaad ook via radio. In de traditie van de weblogs is podcasting meer dan alleen het distributiemiddel (mp3, rss) en het gemak daarvan. De grootte van het publiek maakt niet zozeer uit, maar juist de directe dialoog die ontstaat, op ontelbare terreinen (van interesse tot professie). Voor de bekendheid van het podcasten is het op zich goed dat de 'mainstream media' podcasts inzetten, maar blijkbaar heeft ook de redactie van Emerce de kern van podcasten niet begrepen, anders had zij minstens een punt van kritiek geleverd over het feit dat van interactie met de luisteraars/burgers in het geheel geen sprake is, de ware kracht en toekomst van dit medium. De conclusie van het artikel is nog luier en gespeend van ironie. Het suggereert dat, omdat de massa het oppikt, The Guardian podcasten als uncool afserveert. Niets is minder waar. The Guardian begrijpt podcasten wel en prikt met humor de Terminator ballon door.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond