Deel dit artikel
-

Seatwave publiceert API’s

De Europese handelssite voor toegangskaarten Seatwave publiceert twee API’s. Uitgevers van sites en software kunnen hiermee e-commerce bedrijven voor lokale, fysieke evenementen.

Het bedrijf, dat ook in Nederland actief is, gooit de deuren van zijn IT-systemen open. Althans, een deel daarvan. Uitgevers van sites en apps kunnen hun ontwikkelaars diensten laten bouwen rondom evenementen en de bijbehorende ticketverkoop. Dat soort zaken kunnen zij onder whitelabe in hun eigen site opnemen.

Seatwave publiceert twee API’s die derden kunnen gebruiken. Het gaat om de zogeheten Discovery API en de Purchase API. Praktisch gezien stelt het bedrijf informatie ter beschikking over waar welke evenementen plaatsvinden en biedt het het systeem om tickets te kopen en te betalen.

Uitgevers die deze API’s in hun eigen sites of apps verwerken, delen in de omzet die Seatwave genereert met de ticketverkoop. Seatwave is een marktplaats die verkopers van toegangskaarten koppelt aan belangstellende kopers daarvan. Het gaat veelal om tickets voor sport, muziek, festival en cultuur.

Ter inspiratie publiceert het bedrijf een PDF (download) met mogelijke concrete toepassingen van de nieuwe techniek.

De ticketsite is in Nederland sinds 2008 actief, nadat het de nog jonge site Skelper.nl overnam.

Seatwave haalde in vier financieringsronden 53 miljoen dollar op bij investeerders. De laatste ronde werd afgesloten in juni 2009.

Foto: Gabe McIntyre (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond