Deel dit artikel
-

Senioren drijven groei Nederlands internetgebruik

Het aantal Nederlandse 50-plussers dat online is, groeide afgelopen halfjaar met 8,5 procent. Vierenzestig procent van hen is online. Zij zijn in een jaar tijd 16 procent langer gaan surfen.

Vijftigplussers surfen wekelijks gemiddeld 3,6 uur op internet, toename van 16 procent. Dat blijkt uit het zesmaandelijks onderzoek dat onderzoeksbureau GfK voor Stichting Internetreclame (Stir) uitvoert.

Voorts blijkt dat de gemiddelde surftijd van alle online Nederlanders van 13 jaar en ouder in een half jaar met 9 procent is gegroeid tot 1,2 uur per dag. De totale surfpopulatie is gegroeid met 3 procent.

Drieëntachtig van de Nederlanders is online. Van de groep tussen 13 en 34 jaar is 100 procent online, aldus Stir. Zij zijn voor 60 procent verantwoordelijk van alle surftijd die Nederlanders op het web doorbrengen. Omgerekend is dat 11 uur per persoon tot 34 per week. Het landelijk gemiddelde ligt op 8,5 uur per week.

Het aantal Nederlanders dat op zijn werk toegang tot internet heeft, is nagenoeg ongewijzigd. Nog steeds heeft meer dan 60 procent van de Nederlanders geen internettoegang in de baas zijn tijd. Achtendertig procent heeft dat wel.

Het halfjaarlijks onderzoek van Stir, het zogeheten Establishment Survey, is bedoeld om de opbouw van de Nederlandse internetpopulatie te bepalen. Aan de hand van deze informatie plannen adverteerders hun online reclamecampagnes in. Stir rapporteert, net als het Kijk- en Luisteronderzoek, maandelijks de bereiksmetingen onder het internetpubliek.

Bron foto: chefranden (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond