Deel dit artikel
-

Shake-in!

Park-line.nl

Ondanks de perikelen bij Twinning gaat de incubator gewoon door. Jongste loot aan de stam is Parkline. Het bedrijfje wil automobilisten in de grote steden via de mobiele telefoon aan een parkeerplaats helpen. Hoe dat gerealiseerd wordt, is onduidelijk: als je in Amsterdam een waarschuwing krijgt dat twee straten verderop een plek is, ben je al te laat. Ze gaan hetzelfde doen voor restaurants, cadeaus, etc.

Bijenkorf.nl

's Lands beroemdste warenhuis gaat ook eindelijk online. Vanaf 25 oktober wordt er online verkocht, zodat we in de toekomst wellicht dwaze online dagen kunnen verwachten. In Nederland gaat het bedrijf de concurrentie met ondermeer Shop.nl en Hot Orange aan.

InfraXS.com

Infrastructuur voor elektrische apparaten? Het Heemsteedse bedrijf wil via haar systeem elk mogelijk apparaat op afstand kunnen bekijken, monitoren en eventueel kunnen ingrijpen. Deze apparaten heten bij InfraXS 'Real world objects'. Het bedrijf installeert kastjes waarop allerlei apparatuur aangesloten kan worden.

Binck.nl

De steeds dichter bevolkt rakende markt van online brokers heeft er weer een concurrent bij. Europa en de VS tellen tezamen al meer dan 120 brokers, maar Binck wil zich eerst richten op de Nederlandse markt, en zal voornamelijk concurreren met de banken. Pas als Nederland een beetje netjes bediend wordt, zal Binck over de grens kijken.

EBookers.nl

De reiswereld is één van succesvolle markten op internet. Het Europese eBookers.com weet dat, en is al actief in elf landen. Op 2 november was Nederland aan de beurt om vakanties te kunnen boeken bij 72 luchtvaartmaatschappijen en meer dan 14.000 hotels. In Nederland nam het bedrijf reisbureau Nova over.

Zoomnet.nl

één persoon voor één baan, luidt het devies van Zoomnet, dat met haar site de carrièremarkt opstapt om te concurreren met onder andere NewMonday.com en Monsterboard.nl. Zoom is een joint venture tussen Matchcare Datacompare en De Telegraaf. Niet te verwarren met de 'jobportal' Zoom.nl.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nienke

Ik ben blij dat mensen nog steeds de durf hebben om met mooie initiatieven de markt op te gaan. Zo vind ik Ebookers zeker een aanwinst voor de Nederlandse markt. Ook Binck vindt ik top. De eerste die een totaal pakket aanbiedt van een financiele site en de mogelijkheid om een order te plaatsen. Gaat het ook zeker redden. Dat van die parkeerplaatsen slaat natuurlijk nergens op en het is duidelijk dat de Staat van Twinning afmoet en dat daar mensen beslissingen gaan nemen die weten waar ze het over hebben.

Christiaan

Zoom.nl en Zoomnet.nl hoef je niet meer te verwarren. Beide sites komen nu op hetzelfde uit. Blijkbaar heeft de (voormalig) eigenaar van zoom.nl ingezien dat zijn "grapje" door justitie toch als iets ernstigers gezien wordt. Merkinbreuk is in Nederland een serieuze overtreding.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond