Deel dit artikel
-

Shoppingportal Macropolis van start

Nederland telt inmiddels 5000 online aanbieders van producten en diensten volgens directeur Niek Vrielink van Macropolis . Een A1 'lokatie' op het nieuwe shopping-portal kost 50.000 gulden per jaar.

Consumenten zouden alle 5000 aanbieders en hun aanbiedingen via Macropolis kunnen vinden. 'Uniek,' vindt Vrielink, 'is dat wij doorlinken tot op productniveau. Dus voorbij de voordeur.' Speciaal ontwikkelde software graast 's nachts alle sites af om te zien of er iets veranderd is in de content en of alle links nog werken. Daarnaast heeft Macropolis twintig man in dienst.

Aanbieders die bovenaan een lijst met zoekresultaten willen staan moeten betalen. Een A1 'lokatie' kost 50.000 gulden per jaar. Daarvoor worden 1 miljoen views gegarandeerd. Lukt dat niet in een jaar, dan loopt het contract door tot het aantal wel bereikt is. Een A-lokatie kost 20.000 gulden, een B-lokatie 10.000 gulden en een C-lokatie 3.000 gulden. Volgens Vrielink loopt de verkoop van lokaties 'heel goed'.

Vrielink kan 'geen zinnig woord' zeggen over het aantal bezoekers dat hij denkt te trekken. In het businessplan wordt gerekend met 10.000 tot 90.000 per dag, maar het kunnen er volgens de directeur ook net zo goed minder zijn.

Macropolis richt samen met de Consumentenbond een panel op waarin consumenten ervaringen kunnen uitwisselen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Iskander Smit

Helaas is er een misverstand ontstaan over de aanwezigheid van de Consumentenbond binnen Macropolis. Macropolis en de Consumentenbond gaan niet gezamenlijk een panel oprichten voor de uitwisseling van consumenteninformatie. De Consumentenbond heeft afgesproken met Macropolis, als proef, bezoekers gelegenheid te bieden direct testinformatie over producten en diensten op te kunnen vragen. E-commerce biedt de consument veel kansen, zo denkt de Consumentenbond. Uit onderzoek blijkt echter dat er nog veel haken en ogen aan het kopen via internet zitten. Samen met andere internationale consumentenorganisaties heeft de Consumentenbond daarom het Web Trader-keurmerk ingesteld. Uiteraard wilen we met verschillende partijen over mogelijke samenwerkingsvormen praten. Ook kan Macropolis zo'n partij zijn. Er zijn echter nog geen concrete gesprekken geweest, laat staan afspraken gemaakt. Web Trader treedt vanaf oktober in werking.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond