Deel dit artikel
-

Shortlist van Dutch Bloggies bekend

De jury van de Dutch Bloggies heeft afgelopen weekend de shortlist voor de verkiezing van beste weblogs van Nederland onthuld. Twee weblogs met drie nominaties steken het populaire weblog Geenstijl naar de kroon.

Geenstijl is dit jaar twee maal genomineerd waar Frontaal Naakt en Evangelie van Lucas beide in 3 categorieën genomineerd zijn. Opvallend is dat in de categorie Gezondheid 3 van de 5 genomineerde weblogs Eten als hoofdonderwerp hebben: Cheffen, Eetschrijven en Foodlog.

De nominaties voor de beste weblogs van Nederland gaan vooraf aan het bericht dat Ilse media een grote schoonmaakactie bekend maakt bij Web-log. De web-log community bestaat uit 400.000 weblogs, waarvan er ruim 200.000 actief zijn. Om het voor nieuwe webloggers toch mogelijk te maken hun favoriete weblognaam te registreren, komen er honderdduizend domeinnamen die nooit gebruikt zijn, vrij.

Dutch Bloggies Jurylid Jeroen Mirck beschreef in zijn persoonlijke commentaar de jurymeeting als ‘een inspirerende sessie’. “De discussies waren gedreven, maar er werd ook goed naar elkaar geluisterd.”

Per categorie zijn 5 of 6 blogs genomineerd Muziek, Literatuur, Marketing, Onderwijs en de verzamelcategorie ‘Alles wat verder nog mogelijk zou zijn als eigen categorie’ zijn slechts een greep uit de shortlist die 19 groepen telt. Het publiek heeft de mogelijkheid om de Meest Populaire weblog te kiezen. De jury kiest de winnaars van de resterende 18 categorieën.

Het is de achtste editie van de Dutch Bloggies. De eerste drie keer vond de verkiezing enkel online plaats. Sinds vijf jaar worden de prijzen op locatie uitgereikt. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in het Atrium in Den Haag op 19 maart. Iedereen kon sinds 1 december zijn weblog kandideren. Uit de binnengekomen blogs maakte de jury een longlist waarna de shortlist volgde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond