Deel dit artikel
-

Skype breekt records

Weer een wake-up-call voor Eelco Blok en de zijnen: het internationale telefoonverkeer groeit nog maar nauwelijks, maar bel-apps zijn niet aan te slepen. Skype spraak en video groeide afgelopen jaar met 44 procent naar 167 miljard minuten.

Volgens marktvorser TeleGeography zou het internationale spraakverkeer met Skype er bij dertien procent hebben gegroeid, in plaats van slechts vijf procent.

De druk op de telecomaanbieders zal verder toenemen, zegt analist Stephan Beckert. Behalve Skype zijn ook Google (Talk en Voice), WeChat (Weixin), Viber, Nimbuzz, Line en KakaoTalk populair aan het worden. Ook Facebook heeft recentelijk spraak aan zijn Messenger-applicatie toegevoegd.

Skype bracht deze week een nieuwe versie uit, waarmee gebruikers beltegoed aan anderen kunnen geven.

Microsoft begint overigens 8 april met het overzetten van MSN-gebruikers naar Skype. Vanaf 30 april kan geen gebruik meer worden gemaakt van Windows Live Messenger.

Deel dit bericht

2 Reacties

Dennis Sievers

De telecommarkt krijgt eindelijk concurrentie uit een andere hoek. De monopolie van de telecomaanbieders heeft lang genoeg geduurd. De prijsafspraken tussen aanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile, of eigenlijk moet ik zeggen “onafhankelijke verhogingen en veranderingen in pakketten die wel heel toevallig altijd immens kort na elkaar plaatsvinden en vrijwel exact dezelfde strekking en impact hebben”, zorgen al jaren voor grote irritatie onder gebruikers en nog steeds hebben we eigenlijk niets te kiezen: willen we veel internet, dan ook maar veel belminuten of in elk geval veel betalen.

Henk

vergeet Ringcredible niet, dat is een wereld van kwalitatief verschil vergeleken met bijv. Viber, dat het toch nooit doet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond