Deel dit artikel
-

Skype: ook draadloos bellen via pocket pc

Peer-to-peer telefoniebedrijf (bellen van pc-naar-pc)Skype heeft pocketSkype geïntroduceerd. Dat is gratis software die vooralsnog alleen geinstalleerd kan worden op een pocket pc van Microsoft. De software stelt mensen in staat om vanaf iedere wifi-locatie draadloos te bellen met andere Skype-gebruikers.

PocketSkype moet gezien worden als een uitgeklede versie van de Skype-software. Er staat tegenover dat PocketSkype qua functionaliteit niet zo sterk verschilt PocketSkype niet zo gek veel van de reguliere Skype-software.

Het biedt mensen de gelegenheid om in contact te komen met andere Skype-gebruikers, het biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan zogeheten conference calls, het is geschikt voor instant messaging en je kan je contactlijst online bijhouden met de PocketSkype-software. Wel moet een aparte headset gekocht worden, wil iemand uberhaupt gebruik kunnen maken van PocketSkype.

Volgens Niklas Zennstrom, de oprichter en mede-eigenaar van Skype, sluit het lanceren van een draadloos product naadloos aan bij de plannen van Skype om het product Skype beschikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek. Volgens Gartner zullen er tegen 2008 wereldwijd meer dan 167,000 publieke hotspots zijn en 75 miljoen gebruikers van draadloos internet.

Skype is het peer-to-peer telefoniebedrijf van Kazaa-oprichters Niklas Zennstrom en Janus Friis. Het begon augustus vorig jaar en sindsdien is de software bijna 10 miljoen keer gedownload. Skype is gratis en concurreert met bedrijven zoals Net2phone, het Nederlandse Rits Telecom en een groot aantal chatprogramma’s. Het voordeel dat Skype heeft ten opzichte van concurrenten is dat het betrekkelijk eenvoudig te downloaden en vervolgens te installeren is.

Onlangs wist het bedrijf nog bijna twintig miljoen dollar op te halen in een nieuwe financieringsronde. Een van de investeerders is venture capitalist Draper Fisher Jurvetson.

Deel dit bericht

1 Reactie

Vincent

Ik heb de simpele oplossing voor draadloos skypen.doe het zelfde als onze chris, alleen gebruik ik de intercom functie van de draadloze telefoon. neem de ingang (mic) van je basis station en neem de speaker uitgang van je bassis station en daarmee heb je de in en uitgangvan je draadloze telefoon!!! het enige dat je dan nog wel moet doen is; als je iemand wil bellen dan moet je dit activeren via je computer maar daarna kun je vrij rond lopen in je huis. Ook als je gebelt wordt moet je dat via de computer activeren en daarna kun je dan ook vrij rond lopen.Dit is alleen leuk als je niet te lang wilt zoeken naar de in en uitgang op de printplaat en voor de niet technische mensen onder ons. Als ik nu skype-bel dan kan ik lekker rond lopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond