Deel dit artikel
-

‘Snap Inc. zet beursintroductie in gang’

Snap Inc, het moederbedrijf van Snapchat, heeft zijn beursintroductie in gang gezet. Dat bevestigen bronnen tegenover Reuters. Snap Inc hoopt 4 miljard dollar op te halen, waarmee de beursgang de grootste wordt sinds die van Alibaba in 2014.  

Geruchten over een beursgang doen al langer de ronde. Bedrijven met een omzet van minder dan 1 miljard dollar mogen onder de zogenoemde Jumpstart Our Business Startups Act hun beursgang voorbereiden met minder openbaarheid van stukken en volgens Reuters is dat dan nu ook gebeurd.

Op papier is Snap Inc zo’n 25 miljard dollar waard, al wordt de potentie van het bedrijf volgens sommige experts danig overschat Per slot van rekening heeft het bedrijf weinig meer dan een app waarop content kort kan worden gedeeld voordat het verdwijnt en zijn de gebruikers overwegend jongeren, die nieuwe trends snel omarmen, maar ook weer even snel loslaten. Snap Inc heeft moeite om met het concept geld te verdienen. Inmiddels verkoopt Snap hardware, speciale brillen die videoclips kunnen opnemen.

De beursgang is niet zonder risico. Het aantal beursgangen in de technologiemarkt is dit jaar sterk afgenomen door tegenvallende prestaties. Tot nu toe zijn 123 Amerikaanse bedrijven naar de beurs gegaan voor gezamenlijk 7,1 miljard dollar, 58 procent minder dan vorig jaar om deze tijd.

Belangrijke investeerders in Snap zijn General Atlantic, Sequoia Capital, T. Rowe Price en Lone Pine. In het verleden hebben Fidelity Investment, Kleiner Perkins Caufield & Byers en Yahoo geld in de startup gestopt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond