Deel dit artikel
-

Snapchat heeft nu meer gebruikers op Android dan iOS

Snapgebruikers zitten vooral op Android en minder op iOS. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers. In het eerste kwartaal van 2021 bereikte Snapchat 280 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, een toename van 22 procent op jaarbasis.

Snapchat werd oorspronkelijk alleen op iOS gelanceerd en bracht in 2012 zijn eerste Android-app uit. De groei voor Android begon in 2019, toen Snap een nieuwe versie uitbracht.

Het aantal dagelijkse gebruikers steeg in nagenoeg alle regio. De TikTok kloon Spotlight bereikte alleen al 125 miljoen gebruikers in maart. Snap betaalde makers 1 miljoen dollar per dag.

150 partners uit twaalf landen hebben in het kwartaal 321 nieuwe kanalen ingericht. 75 miljoen Snapchatters keken naar kanalen die met verzorging te maken hebben. 20 miljoen zagen de Snap Original Ryan Doesn’t Know van Ryan Reynolds en 260 miljoen Snapchatters speelden met Valentijns lenzen.

Snap realiseerde een omzet van 770 miljoen dollar, een stijging van 66 procent op jaarbasis. Maar het bedrijf is nog steeds verliesgevend met een nettoverlies van 287 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond