Deel dit artikel
-

SnappCar doet Deense overname

Autodeelsite SnappCar koopt het Deense Minbildinbil en krijgt daarmee diens investeerder als aandeelhouder aan boord. SnappCar wil zijn auto-aanbod komende jaren doen groeien met een factor twintig.

“Afgelopen jaar hebben we een grondige, internationale analyse gedaan van de internationale markten in Noord-West Europa. Kopenhagen stond bovenaan de lijst”, zegt Pascal Ontijd van SnappCar.

De vraag diende zich aan of de Nederlanders zelf een filiaal zouden opbouwen of een overname zouden doen. Na het aangaan van de gesprekken besloot de investeerder achter Minbildinbil, Founders, tot een exit en nam de gelegenheid te investeren in SnappCar. Het bedrijf steekt contanten en kennis in SnappCar en verwerft daarmee een minderheidsbelang.

Het Deense autodeelplatform heeft ongeveer een vijfde van het aantal auto’s en deelnemers van SnappCar. Als gevolg van de overname bestaat de SnappCar-community nu uit meer dan honderdduizend deelnemers die met elkaar ruim 12.500 auto’s delen.

Met de Deense overname is de eerste stap op de buitenlandse gezet. Er moeten er meer volgen. Ontijd en compagnon Victor van Tol rekenen naast Nederland en Denemarken ook Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Zweden tot hun markten van de toekomst.

In welke tempo SnappCar wil uitbreiden, is niet in cement gegoten. De ambitie is in ieder geval om in 2018 het auto-aanbod met een factor twintig te doen groeien tot 250.000. Volgens analyses van grote financiële partijen is dat een realistisch streven. “In de zomer gaan we ons bezighouden met het verdere groeipad. Eerst gaan we de Deense en Nederlandse organisaties samenvoegen.“

Foto: Carol Vanhook (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond