Deel dit artikel
-

SoftBank opent tweede giga techfonds

Het Vision Fund II van Softbank is dit keer niet met Saoedi-Arabië gefinancierd, maar met Aziatische banken en Apple en Microsoft. Samen leggen ze 108 miljard dollar in een pot om toch al grote techbedrijven nog sneller nog groter te laten worden.

Nergens anders in de wereld is er een investeringsfonds dat in een keer met honderden miljoenen dollars strooit in de online sector. Alleen Softbank doet dat met zijn Vision Fund. De eerste editie, stammend uit 2016, investeerde bijvoorbeeld een miljard dollar in Uber en een half miljard in Auto1 Group en GetYourGuide uit Duitsland.

Vanochtend maakte Softbank de opening bekend (PDF) van Vision Fund II. De Japanse gigant steekt dit keer zelf 38 miljard dollar in het fonds, dertien miljard meer dan eerst. Softbank is hiermee de grootste investeerder. In fonds I was dat nog Saoedi-Arabië met 45 miljard. Dat participeert dit keer niet, formeel zouden politieke redenen daar niet de reden voor zijn.

Apple deed ook in het eerste fonds mee.

De topman van Softbank, Masayoshi Son, zei eind vorig jaar dat hij iedere twee à drie jaar een nieuw gigafonds wil inrichten.

Foto: h4ck (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond