Deel dit artikel
-

Solide cijfers voor LinkedIn

Sociaal netwerk LinkedIn heeft zijn omzet in het derde kwartaal flink zien toenemen, met 81 procent naar 252 miljoen dollar. Het nettoresultaat van 2,3 miljoen dollar was ook (veel) beter dan het verlies een jaar eerder.

De operationele winst (ebitda) in het derde kwartaal bedroeg 56 miljoen dollar, een verdubbeling van de 24,7 miljoen dollar van vorig jaar. De cijfers hebben analisten verrast. Een deel van de groei komt uit premium diensten, die met 74 procent toenam.

Het bedrijf heeft zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar dan ook verhoogd. Die zal ergens tussen 939 en 944 miljoen dollar uitkomen.

LinkedIn was niet het enige internetbedrijf met goede, of liever gezegd, meevallende cijfers. Recensiesite Yelp wist in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar zijn verlies te beperken. Die kwam uit op twee miljoen op een  omzet van 36,4 miljoen. Het aantal recensies is in de periode met 49 procent gestegen naar 33 miljoen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vooral hoge verwachtingen van mobiel. De mobiele app staat op minstens acht miljoen smartphones.

Reissites Priceline en TripAdvisor meldden gisteren ook solide cijfers. De winst van Priceline ging in het derde kwartaal naar 596,6 miljoen dollar, of 11,66 procent per aandeel. De omzet was hoger dan analisten hadden berekend: geen 1,66 miljard, maar 1,71.

TripAdvisor meldde een winststijging van negen procent naar 59,4 miljoen dollar. Een jaar eerder ging het om 54,3 miljoen dollar. De omzet steeg naar 210,9 miljoen, deels door abonnementen en advertentie-inkomsten.

LinkedIn Q3 2012 Earnings from LinkedIn

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond