Deel dit artikel
-

Sommige ‘loot boxes’ in strijd met kansspelwet

Vier op de tien loot boxes, oftewel schatkistjes in games, zijn volgens de Wet op de kansspelen verboden. Ook zijn er aanwijzingen dat loot boxes mogelijk verslaving in de hand werken. Tot deze conclusie komt de Kansspelautoriteit op basis van haar ‘Onderzoek naar loot boxes | Een buit of een last.’

Loot boxes zijn een soort schatkistjes die in een game kunnen worden verkregen of gekocht. De speler heeft geen invloed op wat er in zo’n loot box zit. Loot boxes in games zorgen voor vermenging van kansspelen en behendigheidsspelen.

De loot boxes kunnen vaak in een spel worden gekocht, soms zijn ze gratis. Daarnaast kan de prijs die je kunt winnen met loot boxes geld waard zijn. Hierdoor ontstond de vraag of loot boxes zijn toegestaan op grond van de kansspelwetgeving. Ook wilde de Kansspelautoriteit weten of er verslavingsrisico’s verboden zijn aan het openen van loot boxes.

De Kansspelautoriteit roept aanbieders van games met loot boxes op zich te gedragen naar de norm die de Nederlandse wet stelt en hun spellen hierop aan te passen. Vanaf 20 juni 2018 zal de Kansspelautoriteit handhavend optreden tegen aanbieders van kansspelen met loot boxes die zich niet houden aan deze norm.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond