Deel dit artikel
-

Sony Ericsson positief over markt voor mobieltjes

Sony Ericsson is positief over de ontwikkeling van de markt voor mobieltjes. Die markt ontwikkelt zich beter dan verwacht. Het bedrijf gaat ervan uit dat er dit jaar wereldwijd 600 miljoen mobieltjes zullen worden verkocht in plaats van de eerder genoemde 550 miljoen. Marktleider Nokia denkt dat er nog meer mobieltjes verkocht zullen worden, maar met het bedrijf zelf gaat het niet goed.

Sony Ericsson kwam met die voorspelling bij de presentatie de kwartaalcijfers. Het was een goed tweede kwartaal voor de Zweeds-Japanse onderneming. De winst  komt uit op 89 miljoen euro tegen een verlies van 88 miljoen euro een jaar geleden.

De omzet van Sony Ericsson was 34 procent hoger en kwam uit op 1,5 miljard euro. De gemiddelde prijs van een gsm-telefoon daalde, maar het bedrijf wist wel 55 procent meer telefoons te verkopen. Sony Ericsson verkocht in het tweede kwartaal 10,4 miljoen mobieltjes.

Branchegenoot Nokia dat ook met cijfers kwam, verwacht dat er meer dan 600 miljoen mobieltjes zullen worden verkocht dit jaar. Het Finse telecombedrijf verloor in het tweede kwartaal opnieuw marktaandeel. Volgens het Finse bedrijf kwam haar marktaandeel uit op 31 procent op basis van 45,4 mln verkochte telefoons en een markttotaal van 148 mln stuks.

In het eerste kwartaal van 2004 lag het marktaandeel nog op 32 procent bij een markttotaal van 141 mln stuks en verkocht Nokia 44,7 mln telefoons. Nokia gaat om marktaandeel terug te winnen de prijs van zijn mobieltjes varlagen. Omdat Nokia dat moet doen, zal de winst in het derde kwartaal waarschijnlijk lager uitvallen. Beleggers reageerden geschokt op dat nieuws.

Direct na publicatie van de cijfers verloor het aandeel Nokia op de beurs van Helsinki maar liefst 11 procent. Wat later kwam Nokia zelfs op een verlies van bijna 15 procent te staan op 9,61 euro. Dat is het laagste punt sinds november 1998.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond