Deel dit artikel
-

Sony: tv kijken op psp voortaan mogelijk

Sony heeft de firmware van de psp opnieuw ge-update. Met de nieuwe update (2.5) kunnen eindelijk tv-beelden worden ontvangen op de psp. Wie dat wil, moet de Location Free Player installeren. Jammer is wel dat er een aanvullend apparaat van 300 dollar voor nodig is, om überhaupt een tv-signaal te kunnen ontvangen. Dat is meer dan de psp zelf in Amerika kost.

Wie tv wil ontvangen op zijn psp moet nadat hij de firmware heeft ge-update wel eerst de gratis Location Free Player downloaden. Die zorgt ervoor dat er naar de tv-beelden gekeken kan worden op de psp. Het tv-signaal (dit is gewoon een MPEG4 videostream) in komt binnen wanneer je met je PSP internet-toegang hebt via een wifi hotspot. Je maakt dan connectie met de Location Free Base Station welke een TV-tuner heeft (vooralsnog alleen NTSC, dus niet geschikt voor het Europese PAL) en aangesloten is aan een PC om opgeslagen video content naar de PSP te kunnen streamen. Nadeel van het basisstation is wel dat deze 300 dollar kost, terwijl een psp maar 250 dollar kost in de VS.

In wezen werkt het de Location Free Base Station hetzelfde als een
slingbox, waarbij alles valt of staat met de upload bandbreedte. Maar
volgens kenners valt dat bij mobiel wel mee aangezien deze schermen een beperkte resolutie kennen. Een van de aardigste dingen van het Sony-systeem is dat Sony makkelijk eigen tv-kanalen voor de psp zou kunnen ontwikkelen. Met een EPG in de Location Free Player.

De functionaliteit van de psp wordt steeds verder uitgebreid. Bij een
eerdere firmware-update stelde Sony al een browser beschikbaar voor de psp die surfen op het internet mogelijk maakt met de psp.

Deel dit bericht

4 Reacties

Mark

Wel bijzonder dat de journalist het heeft over "eindelijk beelden ontvangen op je PSP". Als platform is de PSP volledig vernieuwend (tov de concurrerende mobiele game consoles) met mogelijkheden als WiFi, een browser, muziek luisteren en films kijken, etc. De PSP bestaat nog geen jaar en in is in Europa pas net geintroduceerd.  Het feit dat er nu ook nog tv op gekeken kan worden is een aardige uitbreiding die ook zeker niet de laatste zal zijn. Alleen al het feit dat de PSP WiFi heeft, zorgt voor zeer interessante mogelijke extensies van het platform. De kosten voor het basisstation zullen bij voldoende interesse snel dalen.

vincent

snap ik het goed je sluit de station aan je tv en zoekt met de psp naar de goeie stralen en je kan dan tv kijken?(kunnen we dit ook in europa)

solid snake

TV op playstation?! dat zien we x-box nog niet zo snel doen. SONY HEERST!!!

psp freakout

hehe.. jammer dat het zoveel kost om tv op de psp te krijgen…je kunt ook de psp aansluiten op de ps2 als je die hebt…je moet wel een usb kabeltje hebbenje hebt er niet heel veel aan maarje kunt spellen samenvoegen zoals… socom3 us navy seals. je

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond