Deel dit artikel
-

Sportsite Quokka op rand van faillissement

Quokka.com , een grote Amerikaanse mediasite over sport, dreigt binnenkort te moeten sluiten. Het bedrijf dat ondermeer werd gefinancierd door Roel Pieper's Insight Capital heeft bijna alle werknemers al naar huis gestuurd. Een handjevol personeelsleden handelt de laatste zaken af. Ook hier is het uitblijven van vervolgfinanciering en een neergaande advertentiemarkt de oorzaak.

Deze week deed het bedrijf een poging om het aandeel weer boven de één-dollargrens te trekken, door een splitsing van aandelen aan te kondigen. Dat schrijft Cnet . Als een aandeel aan de Nasdaq langere tijd onder de dollar koerst, dreigt verwijdering van de beurs. De poging had echter geen effect; nadien zweefde Quokka rond de vijftig dollarcent.

Ondanks de malaise had de site wel grote contracten gesloten, ondermeer voor uitzendrechten van de Olympische winterspelen en de honkbal-competitie. Dat kan de site niet redden. Overigens moest ook concurrent Sportsline van CBS twintig procent van het personeel ontslaan wegens te weinig inkomsten.

De enige optie voor de directie is nu Chapter 11, de Amerikaanse variant op surseance van betaling. Om het bedrijf te redden zou zich een overnamekandidaat moeten aandienen. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Ook is het bedrijf uit de portfolio van Insight gehaald, wat er op duidt dat ook deze investeerder niet nog meer geld in het bedrijf steekt.
Het is overigens niet voor het eerst dat Quokka in moeilijkheden is. In november 2000 werden al negentig mensen ontslagen, begin dit jaar volgde nog eens zestig procent, ofwel ruim tweehonderd man.

Deel dit bericht

3 Reacties

Hendrik-Jan Toeset

Klein foutje in dit artikel: als je een aandeel splitst wordt het in principe in eerste instantie minder waard. Dat zou dus niet helpen. Het gaat daarom ook om een "reverse split", en wel in de verhouding 50:1! Dus van 50 "oude" aandelen houd je 1 nieuwe over. Maar ook dat hielp niet…

Don Leo

Jongelui, Als zelfs in de VS dit soort dingen niet van de grond komen, hou danje hart maar vast voor NL. Iedereen moet zo snel mogelijk zijn belangen in dit soort portalen, websites of investeerders die in deze projecten zitten verkopen. voetbal.nl/sport.nl/telesport.nl etc. Overigens is het wel verontrustend dat dit op een sport portaal gebeurt, dat zijn nu net de populairste sites op het web. Ik denk dus dat we ons geld zowieso uit portalen en websites die hun geld uit advertenties moeten halen ten dode opgeschreven zijn. zibb.nl/qlick.nl/vrouwonline.nl/kranten.nl/etc.etcIk denk dat ik mijn geld op de bank zet. Intenret bankieren 4.6% spaarrente.

Veilingmeester

Volgens een berichtje bij planet.nl kun je de hele inboedel van quokka kopen. Nu snap ik ook wel waarom ze op het randje staan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond