Deel dit artikel
-

Sportsite-verzamelaar Rivals.com ontslaat 40 mensen

Rivals.com , een verzameling sportsites, ontslaat 21 procent van haar personeel. De ingreep kost aan 40 mensen hun baan, waaronder drie vice presidenten van het bedrijf. Rivals hoopt hiermee haar doorlopende verliezen een halt toe te roepen. De ontslagen laten zien dat de shake out in de Internetbranche nog niet voorbij is.

Rivals heeft ingetekend voor een IPO en is financieel op orde, aldus interim CEO Saul Gamoran. Hij zegt geen verdere ontslagen te verwachten. Oprichter James Heckman heeft vorige maand zijn ontslag ingediend, naar zeggen onder druk van de raad van bestuur. Gamoran, tegen Individual.com :'dit is een belangrijke stap voor de toekomst van Rivals.com. Investeerders vinden winstgevendheid belangrijker dan groei en marktaandeel.'

Het bedrijf heeft ruim 500 sportgerelateerde websites onder haar hoede en concurreert met ESPN.com, Sportsline.com en CNNSI.com. Vorig jaar boekte de onderneming een verlies van 21,4 miljoen op een totale productverkoop van 1 miljoen dollar. Desondanks ontving het bedrijf in februari dit jaar 34,5 miljoen dollar venture capital van Softbank Capital Partners.

Vorige week werd in een rapport van Challenger, Gray & Christmas gesteld dat het ontslaan van personeel vaak geen remedie is om een noodlijdend bedrijf uit het slop te halen. Het onderzoeksbureau becijferde dat van de 122 door haar onderzochte bedrijven die in de laatste acht maanden mensen hebben ontslagen, er inmiddels 24 failliet zijn.

Volgens Challenger, Gray & Christmas neemt de Internet retail sector het grootste gedeelte van de ontslagen voor haar rekening: in totaal 24 procent. Challenger denkt dat bedrijven die goederen en services via het Internet aan elkaar verkopen het best in staat om de shake-out te overleven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond