Derp

Standaardenorganisatie W3C verwerpt Do Not Track in Internet Explorer

Na de advertentie-industrie heeft nu ook standaardenorganisatie W3C zich uitgesproken tegen de opt-out functie in Internet Explorer. Microsoft wil de Do Not Track-knop in de nieuwe versie van de browser standaard aanzetten.

De Digital Advertising Alliance, de brancheorganisatie van digitale advertentieverkopers, liet zijn afschuw hierover al eerder blijken, maar dat kwam niet echt als een verrassing.

Inmiddels heeft echter ook W3C, de internationale organisatie voor webstandaarden, zich uitgesproken tegen de plannen van Microsoft. Browsers die gebruikers vooraf al een keuze opleggen, krijgen geen goedkeuring. Browsers moeten gebruikers formeel een keuze bieden.

En dat komt hard aan, want Microsoft is niet alleen lid van de Digital Advertising Alliance, maar draagt ook bij aan de W3C werkgroep die zich met browsers bezighoudt.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat Microsoft wil terugkomen op het besluit, zo liet hoofd beveiliging Brendon Lynch weten, maar dat zou nog kunnen veranderen. Internet Explorer 10 verschijnt als onderdeel van Windows 8.

2 Reacties

Waarom leggen wij marketeers er ons niet gewoon bij neer dat mensen niet ‘opgejaagd’ willen worden? In een recent artikel in de Harvard Business Review beschrijft Doc Searls hoe het in de toekomstige ‘intention economy’ het ‘tracking customers like animals’ helemaal niet meer nodig is:
http://metaalmarketing.wordpress.com/2012/03/06/intention-economy-stop-maar-met-die-privacy-discussie-en-database-marketing/

Het is ook niet nodig om heel krampachtig te gaan lopen doen over tracking van gedrag op internet. In de meeste gevallen wordt het gewoon gebruikt om statistieken mee te maken.

Met deze gegevens wordt veelal het winkelgemak en plezier verbeterd zodat de klant een beteren beleving heeft van hetgeen hij of zij bezoekt.

De kwaadwillende die informatie willen “stellen” via spam, Phishing of via valse berichten zoals de recent facebook dislike functie zijn de echte problemen! Deze partijen zouden veel harder aangepakt moeten worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug