Deel dit artikel
-

Start-up iDiDiD strikt Ilse Media

De Nederlandse start up iDiDiD, een sociaal evenementenagenda, heeft de eigen dienst weten te slijten bij Ilse Media. De uitgever gaat de gegevens uit de agenda gebruiken voor Hier.nl.

Met Hier.nl krijgen de gebruikers via locatiebepaling informatie uit hun omgeving. Daar wordt nu de evenementenagenda van iDiDiD aan toegevoegd. Voor deze laatste levert de samenwerking een extra distributiekanaal op. Het is een bartner, met gesloten beurs.

Het netwerk  van iDiDiD maakt het mogelijk om ontdekkingen te delen met vrienden, onder meer door een koppeling met bijvoorbeeld Hyves, Facebook en Twitter. De start-up lijkt goed aan de weg te timmeren. Onlangs wist het in een tweede investeringsronde 250.000 euro op te halen dankzij een investering.

Het business model van de start-up is onder meer gebaseerd op gerichte reclame. Om te bewijzen dat dat een gedegen business model is, zal er een goede massa moeten zijn. Het geld uit de investeringsronde wordt vooralsnog gebruikt om het aantal leden te laten groeien. Tegeljkertijd zoekt iDiDiD nog naar partners hun dienst aan kan bieden aan de gebruikers.

Een ander deel van het businessmodel is gericht op samenwerkingen. "Andere partijen maken dan gebruik van onze database, waarbij we ook gefilterde data kunnen leveren", aldus oprichter Arjan Stroeve. "Data op maat. Uitgesplitst naar regio of genre." Ook de techniek kan op een site van een derde partij geïntegreerd worden. "Een gebruiker kan dan evenementen toevoegen zonder iDiDiD-account. Volgend jaar gaan we dat doen voor 50 poppodia."

Naast Ilse Media heeft iDiDiD de afgelopen maanden overeenkomsten gesloten met onder meer 3FM en Muziek Centrum Nederland. Stroeve: “Wij willen dat onze evenementen op zoveel mogelijk plaatsen te zien zijn. En nu worden ze dus ook aangeboden via Hier.nl van Ilse Media.”

iDiDiD wil een sociaal evenementenagenda zijn die alle netwerken aan elkaar koppelt. Gebruikers kunnen ‘leuke’ evenementen vinden of deze invoeren en dit weer delen met hun vrienden in de verschillende netwerken.

Deel dit bericht

1 Reactie

spellingschecker

evenemenetn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond