Deel dit artikel
-

Startkoers Newconomy 10,5 euro; 30 procent in handen van publiek

Dertig procent van de Newconomy -aandelen is terecht gekomen bij de particuliere belegger. De rest komt in handen van Nederlandse en buitenlandse institutionele beleggers. Met de startkoers van 10,5 euro zal Newconomy ruim 65 miljoen euro ophalen. De koers zal dus een paar procent moeten stijgen om de verlangde 75 tot 100 miljoen euro binnen te krijgen.

In totaal komen er 6,2 miljoen nieuwe aandelen in de markt. Daarnaast heeft Newconomy aan ABN AMRO Rothschild, als vertegenwoordiger van het syndicaat, een optie verleend om te vorderen dat zij maximaal 930.000 aandelen additioneel zal uitgeven, uitsluitend om eventuele overtoewijzingen te dekken.
Vandaag, om 12.30 uur, begint de handel in Newconomy-aandelen. De vraag naar aandelen is in ieder geval enkele keren overtekend.

Newconomy kreeg de laatste dagen enkele klapjes te verwerken. Zo verschenen in de pers het verhaal dat Maurice de Hond slechts een tussenpaus zou zijn, en dat oud-directeur Lex Mossel (financien) dertig miljoen eist bij de beursgang. Vanmiddag zal blijken hoe het publiek deze verhalen interpreteert.

Deel dit bericht

5 Reacties

Maurice de Hond

Inderdaad is de uitgiftekoers 10.5 euro en halen we op deze manier in ieder geval 65 miljoen euro op.Helaas is het niet zo dat als de koers stijgt we dan ook meer geld krijgen.(Dat gaat namelijk naar die nieuwe aandeelhouders die verkopen). Maar als onze green shoe wordt uitgeoefend (dat zijn circa 1 miljoen aandelen) dan krijgen we nog eens circa 10 miljoen euro erbij. Dat is pas bekend na 30 dagen. Maurice

Rob Roelofs

Naschrift Rob Roelofs:Inderdaad, de Green Shoe kan nog eens zo'n tien miljoen opleveren, maar die zal pas worden uitgeoefend als de koers de goede kant opgaat.

Jeroen Remijnse

En intussen ben ik blij dat ik m'n inschrijving gisteren toch maar heb geroyeerd. Toch ben ik ervan overtuigd dat het bedrijf en het aandeel Newconomy zeer veel in waarde kunnen stijgen. Newconomy zal zich dan echter niet alleen op Internetbedrijven pur sang moeten richten, maar ook de telecomsector in moeten duiken. Jeroen Remijnse

toon den heijer

Maurice en je hele team: gefeliciteerd !toon

Ruud Smeets

Met ons meerderheidsbelang in Wish, dat over een zeer geavanceerde eigen Ericcson-switch en een Telecom-licentie beschikt, bewegen wij ons inderdaad steeds meer ook op de telecom-markt. Ik onderstreep dan ook de visie van Jeroen Remijnse. Toon, bedankt voor de felicitaties en Rob, of de koers de goede kant op gaat is niet maatgevend voor het al dan niet uitoefenen van de greenshoe. Het is een keuze van de bank of men dit al dan niet doet, om hun moverende redenen. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond