Deel dit artikel
-

Startpagina.nl en Vinden.nl grootste zoekers na Google

Dankzij zij populariteit onder vijftigplussers heeft zoekmachine Startpagina.nl een marktaandeel van twaalf procent. Vinden.nl blijft investeren en zichtbaarheid en techniek, wat het een derde plaats oplevert op de toplijst zoekmachines in Nederland.

De Nationale Search Engine Monitor is een onderzoek dat sinds 2002 het gebruik van zoekmachines bevraagt. Dit jaar is de opzet iets anders, moderner, en is ook Startpagina in de vragenlijst opgenomen. De site profileert zich tegenwoordig wat prominenter als zoekmachine, wat recht geeft op een plekje op de vragenlijst.

Google scoorde onder de 1.584 respondenten nog 93 procent ‘marktaandeel’. Dit jaar ligt dat, voornamelijk vanwege de nieuwe opzet van het onderzoek, lager: 82 procent.

“Ook kijken we dit jaar voor het eerst naar andere apparaten dan alleen de desktop”, zegt hoofdonderzoeker Evert Webers van RMI. Het onderzoeksbureau deed de Monitor samen met iProspect.

Van alle respondenten geeft 96 procent aan internet te gebruiken via een desktop/laptop, 61 procent via een smartphone en vijftig procent via een tablet.

Opvallend is dat Bing, ondanks de breedte van zijn beschikbaarheid via Microsoftdiensten, geen enkele rol van betekenis speelt in Nederland.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Page Dooley (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Martijn

Opvallend dat Bing zo laag scoort. Juist in 2014 signaleren we voor veel sites stijging in traffic vanuit Bing en biedt Bings Ads zowaar weer toegevoegde waarde qua volume. Vooral bij de oudere doelgroep lijkt dit het geval te zijn, wat ook wel te verklaren is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond