Deel dit artikel
-

Startup in social dining

Een Nederlandse startup ziet brood in social dining. Een Amerikaans fenomeen, dat nog niet tot Nederland is doorgedrongen. Uit eten met bekende en onbekende mensen die gemeenschappelijke interesses delen.

De formule is simpel: belangstellenden tekenen via de website in op een diner met een meergangenkeuzemenu bij een restaurant. Het idee is om stadsgenoten met dezelfde hobby of gemeenschappelijke zakelijke interesses bij elkaar te brengen. Op de website is te zien welke etentjes gepland staan en aan welke thema’s of interesses ze zijn gekoppeld, maar ook wie er al hebben gereserveerd.

Jesse van der Meulen (internetmarketeer voor Finc) en Simon Hochstenbach zijn de jonge ondernemers die Social Dining van de grond willen krijgen. Volgens het duo  is er in de grote steden veel behoefte aan meer sociaal contact. “We zijn de site deels ook uit eigen ervaring gestart”, zegt Hochstenbach tegen Emerce. “In onze vriendenkring zit een fotograaf, maar die kan het nooit eens met ons over zijn hobby hebben, want geen van allen hebben we iets met fotografie.”

Er zijn al verscheidene restaurants die meedoen. Een eerste ‘proefdiner’ is succesvol verlopen. De volgende is op 3 februari in restaurant Nevy aan de Westerdoksdijk in Amsterdam.

Vooralsnog zijn er geen verdiensten. Hochstenbach: “Er commissie van restaurants zou kunnen, maar de marges zijn niet hoog, we zitten eerder te denken aan gericht adverteren voor doelgroepen. Ons doel is om de gemeenschap eerst zo groot mogelijk te maken.”

Deel dit bericht

13 Reacties

Jan Karel Kleijn

Soms ben je gewoon te vroeg ….. 10 jaar geleden startte Maarten Roelofs en ik Food and Friends in Nederland, nu 10 jaar later doen deze twee jonge ondernemers het over! Heel leuk! wij kregen (ook in de crisis waar horeca het moeilijk had een kickback fee v/d restaurants, die blij waren met onze extra business. Maar ook dat was niet genoeg. Lastig business model maar met de huidige social media modellen moet het goed te doen zijn. Ik wens jullie heel veel succes, Marten en ik komen graag eens eten!

Ivan Roth

http://www.shareabite.com is nu ook al een tijdje bezig, ik ben daar een aantal keer geweest en kan dat zeker aanraden. Erg leuk concept

Jesse van der Meulen

Bedankt voor je interessante reactie Jan Karel. Hopelijk tot ziens bij een van onze etentjes! Lijkt me leuk om eens ervaringen te delen. We zijn nog jong, dus hebben nog een hoop te leren!

Bas Aalbers

Heel goed om iets nieuws te lanceren.
Maar is het wel helemaal nieuw …… ?!
http://www.redpeppers.nl/
Is op dit vlak al heel actief

Tim

Logo heeft wel erg veel weg van Couverts.nl. Overigens leuk initiatief, wens jullie succes!

Ivo Boerdam

Leuk initiatief, maar nieuw is het niet echt. Twiner is er ook al sinds 2010:
http://www.twiner.nl

Jan Karel Kleijn

Doen we Jesse, ik vind het zo leuk! Nu moet het wel lukken hoor! Nodig ons anders ff uit! Neem ik nog een oude flyer en wat dingen mee, voor jullie leuk! 😉

André Kuik

Nieuw of niet nieuw mensen.. Dit is toch een geweldige startup?! In 1 oogopslag zie je hoe de website werkt en dat kan ik van Twiner niet zeggen, komt op mij te rommelig over en ik zie niet gelijk waar ik moet zijn. Redpeppers is (als ik het zo snel goed heb gezien) alleen zakelijk. Meest in de buurt komt dan nog shareabite (van de hierboven genoemde sites). Ik zeg “Top gedaan jongens!”. En een verstandig besluit om het eerst te laten groeien en dan pas aan geld te denken. Ik heb er alle vertrouwen in, maar wie ben ik?

Jesse van der Meulen

Bedankt voor het compliment André! Verder mooi om te zien dat er meerdere initiatieven zijn. We zijn zeker niet de eerste/enige speler, maar we denken dat de markt groot genoeg is voor meerdere spelers en dat het niet ten koste van elkaar hoeft te gaan.

Dave Dirks

Interessant concept met veel mogelijkheden, niet alleen voor de restaurateurs maar ook voor sponsoring business. Uitdaging het oude ‘salonconcept’ vast te houden in zoektocht naar modelleren business model. Succes!
Dave Dirks, mentor Startupbootcamp, partner Certa Legal

Ruud

Social dining is ook beschikbaar in huiskamerrestaurants. Uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen en om buren met elkaar te laten connecten. Zie huiskamermenu.nl…

Wout Arets

Gaaf idee, zelf ben ik ook al een tijdje bezig met een dergelijk idee, bij mijn concept ‘etendoejesamen.nl’ eten de mensen echter bij elkaar thuis. Vaak omdat je niet weet dat je buurvrouw ook alleen eet. Er logt echter wel een minder hoog zakelijk aspect op bij etendoejesamen. Twee maanden terug heb ik ook in Nijmegen een try-out gehouden, en ook dit werd goed ontvangen.

Veel succes!

FaustIMetal

Het klinkt een beetje alsof mensen te lui zijn om zelf nieuwe mensen te ontmoeten =S En daarom dan maar naar dit soort dingen gaan >< Vind het een beetje jammer dat mensen dan zelf geen Individueel initiatief nemen om nieuwe mensen te leren kennen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond