Deel dit artikel
-

Sterke resultaten voor Blackberry-fabrikant

Research in Motion (RIM) heeft het vierde kwartaal goed geboerd. De Blackberry-fabrikant zag de inkomsten stijgen met 84 procent, in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar.

De omzet in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2009 kwam neer op 3,46 miljard dollar, een stijging van 24,5 procent afgezet tegen de 2,78 miljard dollar omzet in het derde kwartaal. In vergelijking met de omzet in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar, 1,88 miljard dollar, is er zelfs sprake van een stijging van 84 procent.

Hiermee streefde RIM eerdere verwachtingen die het bedrijf uitsprak, voorbij.

De stijging is volgens RIM voor een deel te verklaren door de 3,9 miljoen nieuwe Blackberry-gebruikers in het vierde kwartaal. Hiermee komt het aantal klanten bij RIM uit op 25 miljoen. Rond 83 procent van de verdiensten, zo laat RIM weten, komt uit de verkoop van apparaten, 12 procent uit diensten en 2 procent uit software.

In het vierde kwartaal werden er 7,8 miljoen apparaten verscheept. Het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2009 loopt van december vorig jaar tot eind februari. Gedurende het hele fiscale jaar verscheepte RIM 26 miljoen stuks.

De omzet voor het gehele fiscale jaar was 11,07 miljard dollar, eveneens een stijging van 84 procent, afgezet tegen de omzet van 6,01 miljard dollar in het jaar daarvoor.

Netto inkomsten voor het vierder kwartaal bedroegen 518 miljoen dollar, vergeleken met 412,5 miljoen in hetzelfde kwartaal in het fiscale jaar 2008.. Voor het gehele jaar was de netto winst 1,89 miljard dollar, een stijging van 46,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond